چرا در آیلتس موفق نمی شوم؟
موفقیت در IELTS
حتما تاکنون بارها به این موضوع فکر کرده اید که موفقیت در آیلتس چگونه ممکن است؟
برای موفقیت در آیلتس با شما حرف داریم. اینکه «چرا در آیلتس موفق نمی شوم؟» سوال متداول دیگری است که خیلی ها از ما می پرسند… مخصوصا کسانی که به صورت Self-study خودشان را برای آزمون IELTS آماده می کنند.
اما مشکل بزرگ تر اینجاست که بسیاری از دوستان، حتی با شرکت در دوره های آیلتس بسیار گران قیمت خصوصی با اساتید نامی آیلتس، باز هم موفق نمی شوند!
راز موفقیت در آیلتس چیست؟
از همین رو، بر آن شدیم تا مقاله ای برای شما عزیزان متقاضی آزمون آیلتس بنویسیم. طبق دانش و تجربه ی چندین ساله ی ما، یکی از اکسیر های به دست آمده، دلایل عدم موفقیت در آزمون (شاید دشوار) آیلتس است. در ادامه دلایل مختلف و راهکار های عدم موفقیت در آیلتس را برای شما توضیح داده ایم.
موفقیت در IELTS و عدم موفقیت در IELTS
شما می خواهید برای موفقیت در آیلتس، مسیری را بروید که نا مشخص است. این جمله به چه معناست؟ از آن جایی که در ایران، معمولا افراد با توجه به تلاش و مطالعه و زحمات خودشان به هرجا که هستند رسیده اند، و ظاهرا سیستم های آموزشی کارا و موفق نیستند، عوام می پندارند که دست آخر باید خودشان، خودشان را برای آزمون آماده کنند؛ دریغ از اینکه نمی دانند ساختار این آزمون، به شکلی متفاوت است که نمی توان بر آن از راه های متداول مدرسه ای و دانشگاهی چیره شد. برای مثال، در دانشگاه می توان با حفظ لغات و ساختارهای گرامری، تهیه ی پروژه، یافتن جزوات قدیمی و … نمره ی قابل قبولی کسب کرد و از شر آن درس خلاص شد! حتی برخی، بسیاری از درس های خود را به شکلی با تقلب های خلاقانه ی خود پاس می کنند. اما آیلتس، داستان دیگری دارد.
بهتر است اینگونه بگوییم که هیچ میان بُر و راه حل خاصی برای موفقیت در این آزمون وجود ندارد! و تنها صراط مستقیم است که جوابگوست!
صراط مستقیم در آیلتس به چه معناست!؟
این سوال پرسش خوبی است. همانطور که می دانید، هر کاری، یک راه درست دارد و یک راه غلط. ممکن است هدف یکی باشد، اما تاثیرات آن بر روی شما بسیار بِسِزاست. شما می توانید با پرداخت هزینه ای گزاف، مدارک تافل، آیلتس، PTE و غیره را بخرید! متاسفانه بسیاری از مخاطبان ما نیز به دنبال خرید این مدرک هستند.
برای مثال، مراجعه کننده ای، حدود 8 هزار دلار برای مهاجرت خود به کانادا پرداخت کرده بود و تنها 3 ماه وقت داشت تا آیلتس 7 بگیرد و در آن زمان، در حد نمره 3 بود. بعد از این که برای ایشان توضیح دادیم مسیر طولانی تری برای آمادگی برای آزمون آیلتس دارید، ایشان متاسفانه به سراغ خرید این دسته مدارک رفتند اما سرانجام به خاطر نداشتن تسلط در زبان انگلیسی، در پروسه ی خود دچار مشکل شدند.
آکادمی زبان اکسیر از همان اول متذکر شده بود که میان بُری وجود ندارد و اگر هم به صورت موقت بتوانند کار خود را جلو ببرند، حتی با پرداخت هزینه های گزاف، در آینده ای نزدیک در دام خواهند افتاد. ایشان پس از این اتفاق، پروسه ی مهاجرت شان را عقب انداخته و برای مدتی میهمان اکسیر آیلتس بودند. سپس با اخذ نمره ی دلخواه، بالاخره توانستند به کانادا بروند. پس اجازه دهید به صراط مستقیم برگردیم و کاری کنیم اساسی!
صراط مستقیم در آیلتس، یعنی کسب دانش و مهارت های لازم برای نمره ی ای که احتیاج دارید. اگر شما نمره ی 6 می خواهید، باید تقریبا بر سطح Upper-intermediate زبان انگلیسی (B2 طبق CEFR) تسلط داشته و به همان اندازه آشنا و مسلط بر مهارت های چهارگانه ی آیلتس باشید. سعی کنید قضیه را شلوغ نکنید! هر مهارتی با تمرین و ممارست در طول زمان کسب می شود، درست مثل رانندگی.
بی انگیزگی و نا امیدی در پروسه آیلتس
ممکن است هوش شما، با هوش دیگری متفاوت باشد. این می تواند به این معنی باشد که شما در مهارت Speaking سریع تر رشد می کنید و ایشان در مهارت Reading نا امید و بی انگیزه می شوید. پس از آنکه راه اشتباهی را رفتید، و احتمالا دو تا 10 بار در آزمون شرکت کرده و موفق نشدید، تمام امید خود را از دست داده، بی انگیزه و بی حوصله شده، و کلمه ی IELTS به کابوسی خوف ناک برای تان تبدیل می شود!
سوال اینجاست که پس از شکست در بار اول، چه عاملی باعث شد که فکر کنید دفعه ی دوم موفق می شوید؟ دفعه ی سوم چه؟ قطعا مشکلی وجود دارد که شما موفق نمی شوید. پس، معقول آن است که به دنبال یافتنش بوده و در صدد حل کردنش قدم بردارید. قطعا ناامیدی و بی انگیزه شدن، دردی از شما دوا نخواهد کرد و تنها دوبار امتحان دادن را به هفت هشت بار تبدیل خواهد کرد. چرا این کار را می کنید؟به حرف استاد خود گوش نمی دهید. شاید به ندرت پیش آمده باشد که با توصیه های اساتید خود، موفقیت را تجربه کرده باشید. پس احتمالا فکر می کنید که خودتان بهتر می دانید چطور می توانید خود را آماده کنید. اما اگر واقعاً چنین است، چرا کلاس می روید؟
حرف گوش نکن ها در آیلتس!
در حالتی دیگر، ممکن است به حرف های استاد آیلتس خود گوش ندهید. برای مثال، ما به زبان آموزان مان می گوییم که حفظ کردن لغت، یک کار فرسایشی بوده و تقریبا تاثیر چندانی بر موفقیت شما در مهارت Reading آیلتس ندارد. اما طبق پس زمینه ی دانشگاهی شما، و یا آنچه دوستان تان می گویند، شما حتما باید کل کتاب سمی 504 را بخوانید تا بتوانید در آیلتس 6 بگیرید! و به حرف اساتید خود در اکسیر گوش نمی دهید! شما قطعا به آن، بیشتر ایمان دارید، اما وقتی انجام دادید و نتیجه نگرفتید، کم کم ایمان خواهید آورد که صراط مستقیم در آمادگی IELTS، مسیر دیگری است. فکر می کنید با چندبار امتحان دادن بالاخره موفق می شوید.
آیا آزمون آیلتس شانسی است!؟
این موضوع درست است که آیلتس، کمی شانسی است اما شانسی بودن آن هم به خاطر خودتان است. چطور؟ آیلتس شانسی است چرا که ممکن است شما راجع به موضوعات خاصی، هیچ ایده و اطلاعاتی نداشته باشید و یا بر بعضی ساختار ها تسلط داشته باشید و بر برخی دیگر نه؛ نتیجتا، عملکرد شما پایین خواهد آمد. ممکن است در امتحان امروز، شما نمره ی خوبی در آیلتس بگیرید اما اگر فردای آن آزمون، مجددا در آزمون آیلتس دیگری شرکت کنید، نمره ی قابل قبولی نگیرید چرا که موضوعات و مباحث زبانی متغیرند.
سنگ مفت، آیلتس مفت!
راه حل این نیست که بارها در آزمون شرکت کنیم تا بالاخره نمره ی مورد نیاز را به دست آوریم. داستان «سنگ مفت گنجشک مفت» نیست چرا که هیچ چیز در این آزمون مفتی نیست! نه هزینه ی آن، و نه زمان و انگیزه و انرژی شما. راه حل اما آن است که شما خود را برای نمره ی دلخواه آماده کنید به شکلی که هرچه اتفاق افتاد، شما همچنان بتوانید نمره ی دلخواهتان را کسب کنید.دستتان را روی زانوی خودتان می گذارید. بسیار پسندیده است که برای موفقیت در امور زندگی، شما روی کسی حساب نکرده و دستتان را روی زانوی خودتان بگذارید. اما این اصطلاح زمانی استفاده می شود که شما چشم به راه کمک از طرف دیگران هستید و خودتان تلاشی نمی کنید؛ اما به این معنا نیست که از دیگران مشورت و راهنمایی نگیرید.
آیا می توانیم به تنهایی به موفقیت در آیلتس دست پیدا کنیم؟
به توصیه ی خیلی از مشاهیر موفقیت، شما در هر کاری، باید سعی کنید از راهنمایی مشاوران و مربیان حاذق استفاده کنید و سپس با تلاش خودتان و کنترل و نظارت ایشان، قطعا خواهید توانست بر هر مسئله ای فائق آیید. کیوساکی می گوید هر چقدر هم هزینه کنید، باز هم کم است؛ اما این به این شرط است که ناظر و مربی شما، حاذق و کار درست باشد.
اگر بخواهید خودتان مسیر را بروید، به احتمال خیلی زیاد به نتیجه نخواهید رسید. اگر هم به نتیجه برسید، قطعا زمان و انرژی بسیاری را از دست خواهید داد و نتیجه ی کارتان نیز چنگی به دل نخواهد زد. از راهنمایی های یک مشاور خوب استفاده کنید. به خودتان زمان نمی دهید. برای کسب هر مهارتی در زندگی، شما نیاز به تمرین و ممارست در طول زمان دارید و هیچ میان بر و آمپولی برای زودتر رسیدن به آن وجود ندارد. آزمون آیلتس نیز دارای چهار مهارت است که جز با تمرین کردن در طول زمان تسلط حاصل نخواهد شد. اگر می خواهید به سرعت رشد کرده و موفق بشوید، نمی شوید!
در جست و جوی معجزه ای برای موفقیت در آیلتس!
اگر به دنبال معجزه، جادو یا آمپولی برای موفقیت هستید، باید بدانید معجزه ی واقعی زمانی اتفاق میفتد که با نگاه به گذشته، مدت زیادی در مسئله ای سخت کوشی شده باشد. به قول مدیران ارشد شرکت های بزرگ دنیا، موفقیتی یک شبه (An Overnight Success)، در واقع ده سال تلاش و کار صادقانه پشت آن است یا خیلی بیشتر. در آزمون آیلتس نیز، موفقیت به همین شکل کسب می شود اما مدت زمان آن با توجه به متقاضی آیلتس متغیر است. در آمادگی IELTS جوگیر و استرسی می دلیل دیگری که شما را از موفقیت در آزمون IELTS باز می دارد، هیجان بیهوده و تخریب گر استرسی است. چرا؟ چرا جوگیر می شویم؟ و چرا استرس می گیریم؟ در ادامه پاسخ را به شما می گوییم!
پاسخ سوال اول:
چرا در آمادگی آیلتس جوگیر می شویم؟
اگر شما اسیر عوامل محیطی و فشارهای وارده از محیط اطراف خود شامل افراد، پدیده ها، مسائل و غیره شوید و بدون کنترل و یا میل باطنی به آن ها تن بدهید، شما جوگیر شده اید! برای مثال، در جمعی دانشجویان ارشد حاضر می شوید که همگی تا ماه دیگر به کشوری برای ادامه تحصیل مهاجرت کرده و چندی از آن ها آیلتس 7 دارند و چندی دیگر نزدیکند. اما شما، باید سر کلاس Elementary بنشینید. شما به ناگهان متوجه می شوید که چقدر از دنیا عقب هستید و این دوستان چقدر «خفن» و «خارجی» هستند! برای همین نتیجه می گیرید باید هرچه زودتر آیلتس خود را گرفته و به کشوری مهاجرت کنید! شما تحت تاثیر فشار این افراد، جوگیر می شوید که IELTS خود را تا ماه آینده بگیرید!!! آن هم با نمره ی 7.5 که نشان دهید از آن ها برتری دارید! اما چطور؟!
پاسخ سوال دوم:
چرا در آمادگی IELTS استرس می گیریم؟
از دید علمی، شما هر وقت در شرایطی قرار بگیرید که ندانسته های شما از دانسته هایتان بیشتر شود، دچار اضطراب یا Stress می شوید. آزمون IELTS نیز از این قضیه مستثنی نیست. شما خود را به درستی برای آزمون آیلتس آماده نکرده اید و از آن جا که آزمون تمامی دانش و مهارت های شما را بررسی نمی کند و ممکن است بخشی که شما تسلط کافی را ندارید از شما امتحان بگیرد، دچار اضطراب می شوید. چرا که نمی دانید قرار است از کدام مطلب نخوانده از شما سوال بپرسند.
و اما مهم تر از همه، راه حل:
راه حلی برای جوگیر نشدن در مسیر آیلتس
خیلی ساده است، همچون روز روشن! برای اینکه در آمادگی آزمون آیلتس جوگیر نشوید، اجازه ندهید محیط اطراف شما، به شما چیزی را تحمیل کند که شما به دنبال آن نبوده و میلی به آن ندارید و یا حداقل تا به امروز، نمی خواسته اید آن کار را انجام دهید. اگر با چیزی آشنا شدید که احساس کردید به آن علاقمند هستید، به سمت صراط مستقیم آن قدم برداشته و منطقی، اصولی و شدنی حرکت کنید. همچنین، با آماده کردن خود به اندازه ی مناسب، و شرکت در آزمون ایلتس در زمان مناسب، قطعا فشار استرسی شما کمتر خواهد شد و به طبع آن، عملکرد و نتیجه ی بهتری نیز از شرکت در آزمون خواهید داشت.
دلایل عمده ی عدم موفقیت در آیلتس
در ادامه برای شما از عواملی خواهیم گفت که باعث می شود در آزمون آیلتس موفق نشوید:
در آمادگی آیلتس، برنامه ریزی منطقی ندارید
شما ده هزار دلار برای مهاجرت به فلان کشور هزینه کرده اید؛ 6 مقاله ی چاپ شده دارید؛ در انگلستان خانه اجاره کرده اید؛ همسرتان شش ماه است در نروژ ساکن است؛ فرزندتان در دانشگاهی در سوئد در حال تحصیل است؛ برادرتان در استرالیا شاغل است و منتظر شما؛ و تماما لنگ نمره ی آزمون آیلتس هستید و پس از صرف مدت زیاد و شرکت در کلاس های مختلف گروهی و خصوصی آیلتس، همچنان برای آزمون آماده نیستید. اما چرا؟
موفقیت در آیلتس چیزی نیست که یک شبه به دست آید. بگذارید کمی کلی تر بگوییم: موفقیت جز با برنامه ریزی بلند مدت، پشتکار، صبر و سخت کوشی به دست نخواهد آمد؛ چه آزمون آیلتس باشد، چه هر چیز دیگری. ویژگی های برنامه ریزی منطقی برای موفقیت در آزمون آیلتس به این شکل است:
- بررسی وضعیت کنونی دانش زبانی و چهار مهارت زبان انگلیسی
- مشخص کردن هدف (مثلا نمره ی 6.5 آیلتس آکادمیک overall)
- مشخص کردن زمان
- برنامه ریزی تمرینی زبان عمومی و تلفیق درست و اصولی آن با مهارت های چهار گانه ی IELTS
- تمرین و پیشروی منظم و روی برنامه
- انجام تمرینات کوتاه اما مداوم
- بررسی منظم توسط یک ناظر حرفه ای
- شرکت در آزمون های آزمایشی آیلتس
- رسیدن به آمادگی بیشتر از نمره ی دلخواه
شرکت در آزمون آیلتس و موفقیت در آیلتس را دست کم می گیرید
ممکن است شما پیش خودتان بگویید: «من با معدل 19 از فلان دانشگاه سراسری روزانه فارغ التحصیل شده و جزو تیز هوشان هستم. من صاحب 6 مقاله ی چاپ شده در مجلات معروف و معتبر دنیا و همچنین عضو هیئت علمی هستم. آیلتس برای من آب خوردن خواهد بود.» این گونه افراد وقتی وارد پروسه ی امادگی آیلتس می شوند، خوف برشان می دارد! آیلتس متفاوت است! نمی گوییم که بسیار سخت و مشقت بار است؛ اما ممکن است کمی از تصور شما خارج باشد. فکر می کنید چرا بیشتر از 9 هزار موسسه ی معتبر در سراسر دنیا (شامل دانشگاه ها و کالج ها، شرکت ها، دفاتر مهاجرتی، و سازمان های بین المللی حرفه ای تخصصی) این مدرک را می پذیرند؟ سال هاست که امریکا هم این مدرک را می پذیرد چرا که بسیار حرفه ای و قدرتمند است.
شما ممکن است بگویید: «من شش سال خودم را برای ارشد آماده کرده ام و تا سال دیگر پس از شش سال، بعد از اخذ مدرک فوق لیسانس، آیلتس را شش ماهه گرفته و به کانادا مهاجرت می کنم.» اما آنچه شما نمی دانید این است که ممکن است نزدیک به دو سال این پروسه برای شما زمان بر باشد. البته این زمان به سطح کنونی زبان انگلیسی شما و همچنین تلاش، پشتکار و سخت کوشی شما بستگی دارد. درضمن، از لطف حضور یک ناظر و مربی حرفه ای نیز حتما باید بهره جست که در غیر این صورت پروسه طولانی تر و اسفناک خواهد شد…
می خواهید عملکردی فوق العاده عالی در زبان و آیلتس داشته باشید
این مورد شما و استاد آیلتس تان را دیوانه خواهد کرد! چه بسیار دیده ایم کسانی را که در مسیرهای غلط افتاده اند و امروز برای آمادگی آیلتس، آلوده ی اشتباهات تزریق شده ی دیگران هستند. برخی فکر می کنند که باید در صحبت هایشان، ساختارهای بسیار پیچیده ی گرامری و لغات بسیار پیشرفته و در سطح Advance را استفاده کنند؛ غافل از اینکه برای اخذ نمره ی 6، فقط با در نظر گرفتن نکاتی ساده، و استفاده ی صحیح از لغات و ساختار ها به علاوه ی نرمی و روان بودن صحبت هایشان، می توانند این نمره را اخذ کنند. اما آن ها چه می کنند؟ سعی می کنند از تمام آن دانش حفظ شده استفاده کنند و در نتیجه Fluency خود را بسیار پایین آورده و افتضاحی بالا می آورند که تمام اعتماد به نفس شان را هم می گیرد. چرا این کار را می کنید؟!
فقط کافی است به حرف استاد آیلتس خود گوش دهید! شما نمره 6 می خواهید، نه 8! نیازی نیست عالی باشید! فقط کافیست در حد نمره ای که می خواهید باشید! اینقدر به حرف دوستان غیر متخصصتان گوش ندهید! آن هایی که می گویند کتاب 504 را بخوان تا در آیلتس رستگار شوی! این افراد چه بدانند و چه ندانند زهرآگین اند! یا اینکه چند کلاس گروهی آیلتس می روید و سپس چند دوره ی خصوصی IELTS می گیرید ولی هیچ کدام از اینها فایده ای ندارند.
جمع بندی دلایل عدم موفقیت در آیلتس
اگر در دوره های گروهی، نیمه گروهی، نیمه خصوصی و یا حتی دوره خصوصی آیلتس شرکت کرده و یا شرکت می کنید و هنوز جواب باید و شایدی نگرفته اید، قطعا دچار یکی از وضعیت های زیر هستید:
- انتظارتان از خودتان بالاست. مثلا سطح شما Elementary بوده اما انتظار دارید در حد استادتان صحبت کنید!
- به حرف استاد خود گوش نمی دهید. می خواهید روش های خود را به کار گرفته و پیشروی کنید. بیشتر به حرف دوستان و همکارانتان گوش می دهید تا استادتان. فقط کلاس می روید که دلتان خوش باشد!
- وقت کم می گذارید! فراموش نکنید که IELTS دارای چهار مهارت است. هر مهارتی با تمرین و ممارست در طول زمان به دست می آید. اگر شما پزشک هستید و صبح زود تا دیروقت سر کار هستید و فرصتی برای مطالعه و تمرین ندارید، هر چقدر هم کلاس IELTS بروید نتیجه ای نخواهد داد!
- مصمم نیستید و منتظرید دیگران برای شما کاری انجام دهند. دوست عزیز، فراموش نکنید که فقط خود شمایید که مسئول زندگی خودتان هستید، چه موفق شوید، چه نشوید!
- آموزشگاه زبانی که می روید، برنامه ی مشخص، معلمان خوبی یا سیستم آموزشی خوبی ندارد. به هر دلیلی، ایراد از آموزشگاه آیلتسی است که می روید. در این حالت باید آموزشگاهتان را عوض کنید تا بتوانید نتیجه ی بهتری بگیرید. البته به شرط اینکه وقتی به آموزشگاه دیگری رفتید، همان مشکلات قبلی وجود نداشته باشد! مگر آنکه آموزشگاه زبان دوم نیز همان مشکلات را داشته باشد! (که این هم متداول است!)
- استاد مناسبی ندارید! ممکن است استادتان زبان خوبی داشته باشد اما آموزش خوبی برای دوره زبان عمومی و دوره آیلتس ارائه ندهد.
استاد خوب آیلتس چه کسی است؟
یکی از دلایل مهم موفق نشدن در آیلتس این است که استاد شما استاد آیلتس نیست! ممکن است مدرس شما زبانش خیلی خوب باشد یا اصلا یک مدرس Native باشد، اما این به این معنی نیست که می تواند در وهله ی اول معلمی خوب و در وهله ی دوم استاد آیلتس باشد! درضمن، باز هم اگر مدرس مشهوری به شما معرفی شد که اسم و رسم بزرگی در کرده است، باز هم دلیل نمی شود که معلم خوبی باشد و مربی گری بکند! باید بگردید!
متاسفانه، بعضی از اساتید آیلتس خودشان را ممتحن یا Examiner آیلتس معرفی می کنند و متقاضیان آیلتس در این جا گول ممتحن بودن طرف را می خورند. اولا، ممتحن آیلتس حق ندارد عنوان کند که ممتحن است و با این کار برای خودش تبلیغات کند. دوما، حتی اگر کسی ممتحن باشد، باز هم دلیل بر این نمی شود که معلم و آموزگار خوبی برای آیلتس باشد! شما باید به سابقه ی افراد نگاه کرده و همچنین کارنامه ی آیلتس استاد خود را چک کنید. خیلی از استادی آیلتس متاسفانه خودشان آیلتس شرکت نکرده اند! و طبیعتا مسیر پیشروی و موفقیت در IELTS را نمی دانند! درست است؟
هدایای اکسیر |
درود بر شما.
مطلب بسیار آموزنده و دقیقی بود.
جسارتاً نکتهای نظر من رو در همون ابتدا جلب کرد، و اون اشتباه گرامری در تیتر مقاله بود.
چرا نمیتوانم رو میشه به دو صورت در انگلیسی نوشت:
Why don’t I
Why do I not
و Why do not I از لحاظ دستوری صحیح نیست.
منبع:
Practical English Usage, page 345, entry 368.1
57
آقا مصطفی مختاری عزیز سلام،
خداروشکر استفاده کردید و ممنون از نکته ای که اشاره کردین. آدرس درسته اما توی گرافیک اشتباه خورده. ممنون از نکته سنجیتون. 🙂
58
درود، ممنون بابت مطلب کامل تون. من میخوام تو دوره هاتون شرکت کنم چیکار باید بکنم؟
53
دایانای عزیز سلام،
می دونید برنامه کلاس آیلتس رو ببینید.
59
واااااای عجب مقاله ای بودددد مرسی واقعا الان حالم خیلی خوب شد مرسیمرسی اکسیر 😍😍😍😘😘😘⚘
53
فاطیما عزیز سلام،
چقدر خوب که استفاده کردید. امیدواریم واقعا توجه کنید به مواردی که ذکر شد و این توصیه ها رو سرلوحه مسیر پیشرفتتون در آیلتس قرار بدید.
یادتون نره که همیشه می تونید بی قید و شرط مشاوره IELTS دریافت کنید.
48