Academic IELTS Writing Task 1 Different Visuals
نمودارهای رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک
معرفی انواع نمودارهای رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک IELTS Writing Task 1 در ماژول آکادمیک Academic که یک گزارشِ واقعیت از روی یک نمودار تصویری (Visual/Diagram/Graphic) می باشد، به این شکل است.
در این مقاله اکسیری میخواهیم شما را با انواع نمودار های رایتینگ تسک 1 آکادمیک آشنا کنیم. این نمودار ها به سه دسته تقسیم میشوند. دسته اول Graphs, Charts, Tables، دسته دوم Map ها و دسته سوم Processes.
دسته اول نمودارها در رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
گراف خطی در نمودارهای رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
با دسته اول شروع می کنیم. Graphها در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک به شکل خطی یا در واقع Line Graph هستند. این دسته یا Single Variable Line Graph (تک متغیر) هستند یا Multiple Variable Line Graph (چند متغیر) . معمولا به شما نمودار Single Variable یا تک متغیر نمیدهند. در کمترین حالت شما دو یا سه تا متغیر دارید. در زیر نمونه ای از حالت Single Variable Line Graph و حالت Multiple Variable Line Graph مشاهده میکنید:
ظاهر نمودار گراف خطی (Line Graph) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک اطلاعات روی یک یا چند خط به ما داده می شود. محورهای عمودی و افقی (Vertical and Horizontal Axis) به ما می گویند چه اطلاعاتی داریم.
معرفی انواع نمودارهای رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک
چارت ها در نمودارهای رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
نوع دیگر نمودارها چارت نام دارد. چارت ها دو دسته هستند. یک دسته Bar Chart است که Bar به معنی میله ای است. همان طور که مشاهده میکنید نمودارمیله ای Data ها را به شکل میله ارائه می کند.
طبعا در این نوع نمودار دستگاه مختصاتی متشکل از محور عمودی و افقی وجود دارد که در این محور ها به ما اطلاعات می دهد. این محور ها برای Bar Chart و Line Graph اتفاق میفتد. توجه داشته باشید که همواره باید حواستان به محور افقی و محور عمودی باشد.
ظاهر نمودار میله ای (Bar Chart) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک اطلاعات روی چند میله معمولا عمودی به ما داده می شود. محورهای عمودی و افقی (Vertical and Horizontal Axis) به ما می گویند چه اطلاعاتی داریم.
نوع دیگر نمودار ها Pie Chart نام دارد. Pie Chart که در واقع شبیه Pie (یک نوع شیرینی گرد) است، اطلاعات را بر حسب درصد به ما میدهد. این نمودار هیچ نوع محور عمودی و افقی ندارد و تنها نکته ی مهمش این است که Data ها را بر حسب درصد به ما میدهد. در زیر نمونه ای از یک Pie Chart را میبینید:
ظاهر نمودار دایره ای (Pie Chart) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک اطلاعات روی یک دایره موسوم به Pie (که یک شیرینی گرد است) به متقاضیان داده می شود. در نمودار های دایره ای Pie Chart اطلاعات به صورت درصدی ارایه می شوند.
جدول ها رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
دسته بعدی Visual یا نمودار تصویری نیستند بلکه به شکل Table یا جدول ارائه میشوند و Data ها را به شکل عددی به ما می دهند. همان فرآیندی که بر روی بقیه نمودار ها انجام میدهیم در Table هم انجام میشود. نکته قابل توجه در Table ها سرستون ها و سرردیف هاست که برای ما مشخص می کند Data یی که به ما داده می شود چه کلاس بندی یا چه Organization دارد دوره فشرده آیلتس.
ظاهر جدول (Table) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک جدول ها با تمام تسک های رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک تفاوت دارند چرا که اطلاعات را به تصویر نمی کشند، بلکه آن ها را به صورت عددی Numeral ارایه می کنند. اما دستور کار به همان صورت است.
نمودارها به صورت ترکیبی می آیند!
Table ها، Line Graph ها، Bar Chart ها وPie Chart ها به صورت ترکیبی به ما داده می شود. برای مثال کمتر پیش می آید که به شما تنها یک Pie Chart بدهند. ما در اینجا یک نمونه متشکل از یک Bar Chart و یک Pie Chart داریم. ممکن است سوالی که در راتینگ تسک 1 آیلتس برای شما مطرح می شود متشکل از یک جدول و یک Line Graph باشد. بنابراین به احتمال زیاد سوالی که برای شما مطرح میشود چند نمودار خواهد داشت(مانند نمونه ای که در پایین مشاهده میکنید) اما در اساس کار شما تغییری ایجاد نمیکند.
دسته دوم نمودارها در رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
ظاهر پروسه ها یا فرآیندها (Process) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک داستان پروسه ها متفاوت است. دیگر بحث روند ها و مقایسه آیتم ها نیست و مراحل انجام کاری از ابتدا تا انتها، از ورودی تا خروجی را شرح می دهد.
دسته دوم نمودار ها Processes نام دارند و در واقع یک پروسه یا فرآیند هستند. یک سری مرحله که یک ورودی را تبدیل به خروجی می کنند فرآیند نامیده میشوند. البته می توانیم آن را سیکل یا چرخه هم بنامیم. اشکال زیر نمونه ای از یک فرآیند یا چرخه را نشان میدهند:
دسته سوم نمودارها در رایتینگ تسک یک آیلتس آکادمیک
ظاهر نقشه ها (Maps) در رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک داستان نقشه ها نیز متفاوت است. دیگر بحث روند ها و مقایسه آیتم ها نیست و یا تغییرات یک نقشه در طول زمان بررسی شده و یا دو نقطه از یک نقشه با یکدیگر مقایسه می شوند. نقشه سمت چپ را Comparison Map و نقشه سمت راست را Development Map می نامیم.
اما دسته ی آخر Map ها هستند. Map هایی که در رایتینگ تسک 1 آیلتس به ما داده می شود Geographical است. یعنی تصویری جغرافیایی از یک منطقه به ما داده میشود. Map Geographical به دو نوع مختلف مطرح میشود. نوع اول به صورت Development Maps است، مشابه چیزی که در نمودار زیر مشاهده می کنید. درDevelopment Maps یک Location را در دو رفرنس زمانی مختلف، قبل و بعد از یک سری تغییرات نشان می دهند و از ما میخواهند Development این Map را توصیف کنیم.
نوع دوم Comparison Maps است. در این حالت یک نقشه را به ما می دهند و دو نقطه آن را انتخاب می کنند و از ما میخواهند دو نقطه را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای مثال در نمونه زیر شخصی قصد افتتاح یک سوپر مارکت را در side 1 یا side 2دارد. برنامه ما به این شکل است که این دو نقطه را بررسی کنیم و نتیجه بگیریم ساختن سوپرمارکت در کدام یک از این دو نقطه مناسب تر است.
جالب است بدانید Comparison Map تنها یک بار در آزمون آیلتس آمده و دیگر مطرح نخواهد شد. به این خاطر که در این حالت شما باید دو نقطه را مقایسه کنید و در نهایت به نتیجه برسید اما نتیجه گیری چیزی است که در رایتینگ تسک 1 آیلتس جایی ندارد و نوشتنش درست نیست چرا که همانطور که پیشتر توضیح دادیم طبق اصول رایتینگ تسک1آکادمیک نیست.
وقت تمرین است!
1) نمودارهای رایتنیگ تسک 1 آیلتس آکادمیک به چند دسته تقسیم میشوند؟
2) دسته اول که مهم ترین دسته هستند و به احتمال 90 درصد در آزمون مطرح میشوند، دارای چه مدل نمودارهایی هستند؟
3) دسته ی دوم که احتمال مطرح شدنشان 5 درصد است کدامند؟
4) اسم دسته سوم چیست؟ یه نکته خاص در مورد دسته سوم گفته شد. آن نکته چه بود؟
اگر پاسخ همه این سوالات را میدانید، شما با انواع و اقسام نمودار های تسک 1 آیلتس آکادمیک به خوبی آشنا شده اید. وقت آن رسیده است که به سراغ مقالات اکسیری بعد بروید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
شرکت در دوره های آنلاین آیلتس تلکس
خیلی مرتب و کاربردی.
سپاسگزارم.
65