استراتژی های پاسخ گویی به سوالات ریدینگ آیلتس
IELTS Reading Questions Strategies
در مقالات قبلی به معرفی ریدینگ آیلتس و ترتیب سوالات ریدینگ پرداختیم. حال به سراغ استراتژی های ریدنیگ آیلتس می رویم. استراتژی های ریدینگ آیلتس که برای مدیریت ریدینگ آزمون آیلتس از آن ها استفاده می شود دو تا هستند. یکی Thematic Strategy و دیگری Local Global Strategy. در این اکسیر می خواهیم این دو استراتژی های ریدینگ آیلتس را به طور کامل برای شما شفاف کرده و آن ها را برای شما توضیح بدهیم.
Thematic Strategy در استراتژی های ریدینگ آیلتس
ابتدا به سراغ Thematic Strategy می رویم. بگذارید اینطور برایتان توضیح بدهیم: شما یک ریدینگ آکادمیک دارید که سه Passage دارد. قرار است برای هر Passage بیست دقیقه وقت بگذارید. هر Passage حدودا 13 سوال دارد. همان طور که قبلا گفتیم 60 دقیقه و 40 سوال. به موضوع این سه Passage، دقت کنید.
Passage یک Swallows in Migration است، Passage دوم Chartism: a people’s petition to Parliament و Passage سوم Coffee rust است. استراتژی که در اینجا به شما می دهیم برای هر شخصی میتواند متفاوت باشد. اسم آن هم رویش است؛ به آن می گوییم Thematic Strategy یا استراتژی موضوعی.
آیا هر چه جلو تر می رویم ریدینگ آیلتس سخت تر می شود؟
برخی می گویند همین طور که ریدینگ آیلتس را جلو می رویم، موضوع سوالات سخت تر می شود. اما ما با این موضوع مخالف هستیم. الزاما جلو تر رفتن ریدینگ آزمون را برای ما سخت تر نمی کند. اگر از نظر موضوعی آزمون را مورد ارزیابی قرار بدهیم و بخواهیم آن را به شکلی Thematic بررسی کنیم، برای هر شخصی سختی آزمون همین طور که جلوتر می رود، می تواند بیشتر، کمتر، یا در ابتدا کمتر و بعدا بیشتر شود.
به چه صورت؟ به Passage یک نگاه کنید: Swallows in Migration. خب این موضوع ممکن است برای شما نا آشنا باشد. پس قاعدتا خواندن و درک کردن کلمات، مفاهیم و اصطلاحاتی که در این Passage استفاده شده برای شما نا آشنا ست. بنابراین برای شخص شما درک این Passage نسبت به کسی که اطلاعات بیشتری دارد، تحصیلاتش مرتبط است یا به این مسئله علاقه مند است زمان بیشتری می برد.
Thematic Strategy چه می گوید!؟
Thematic Strategy می گوید که Passage ها را به اولویتی جلو بروید که موضوعشان برای شخص شما آشناتر است. هر کسی می تواند ترتیب متفاوتی داشته باشد. قاعدتا شما موضوعی را که برایتان راحت تر است را بهتر متوجه می شوید و آن را سریع تر جواب می دهید. بهتر است موضوعی را که برایتان سخت تر آخر سر پاسخ بدهید.
اما اگر به همین ترتیبی که به شما سوال ارائه شده است جلو بروید، ممکن است Passage یک و دو برای شما سخت تر از Passage سه باشد. در این حالت شما زمان را از دست می دهید، و سوالاتی را که می توانید خیلی راحت تر جواب بدهید از دست می دهید. پس Thematic Strategy می گوید Passage ها را به ترتیبی جلو بروید که موضوعش برای شخص شما آشنا تر است.
البته بعد از گذراندن دوره آیلتس و آمادگی برای این آزمون، قرار است شما با یک سری موضوع آشنا بشوید. در مورد موضوعات مختلف ایده داشته باشید، یعنی شناخت پیدا کنید، مفاهیم و اصطلاحات را بدانید، vocabulary آن را Develop کرده باشید و … . اما در این حالت هم در هر صورت علاقه ی آدم ها و رشته تحصیلی شان متفاوت است. هر چقدر هم اطلاعات عمومی تان را بیشتر کنید باز ممکن است موضوعی برای شخص شما آشنا تر و مورد علاقه تر باشد.
Local Global Strategy یا استراتژی لوکال گلوبال
تا اینجا Thematic Strategy را توضیح دادیم. حال به سراغ Local Global Strategy می رویم.
به تصویر زیر توجه کنید! چه فضایی را به شما القا می کند؟
به این تصویر می گوییم یک فضای Local یا محلی. در یک فضای محلی وضعیت همه چیز مشخص است. تصور کنید شما به روستایی می روید و در ابتدای روستا از مردم می پرسید « آقا ببخشید خونه ی علی کجاست؟» از هر کسی که بپرسید، می داند علی را کجا می شود پیدا کرد. مردم روستا به شما می گویند «دو تا کوچه برو بالا تر خونه ی سوم در قهوه ای رنگ زنگ دوم» یا «علی رفته روستای بغلی یا لب ساحل با رفیقاشه» یا چیزهایی شبیه به این. ما به این فضا می گوییم Local یا فضای محلی.
حال به این عکس دقت کنید!
این آقا دنبال یک قاتل زنجیره ای به اسم Dimitri می گردد. مشخص نیست کجا می تواند این قاتل را پیدا کند. در کوچه پس کوچه های پاریس به دنبال قاتل می رود و اگر یک دقیقه دیر برسد قطعا او را گم خواهد کرد. این یک فضای Global است. در این فضا چندان نمی شود آمار همه چیز را داشت.
ما سوالات ریدینگ آیلتس را به دو دسته ی Local و Global تقسیم بندی می کنیم. سوالات Local سوالاتی اند که ما می دانیم کجا هستند. نمی دانیم دقیقا کجا هستند اما می دانیم که جایگاه هر سوالی قطعا بعد از سوال بعدیست.
یعنی اگر شما پاسخ سوال اول را در پاراگراف اول پیدا کردید سوال دوم هم قطعا پایین تر از پاسخ اول است. به این معنا نیست که در پاراگراف بعدی است، بلکه قطعا پایین تر است. سوال بعدی نیز به همین صورت است و … تا انتها. به این ها می گوییم سوالات Local. اما سوالات Global پخش و پلا هستند. برای مثال در نمونه ای که در اینجا می بینید سوال 9 در پاراگراف چهار است. سوال 10 در پاراگراغ دوم است. سوال 11 در پاراگراف ششم است. اصلا مشخص نیست کدام سوال کجاست.
استراتژی Local Global به ما چه کمکی می کند؟
ما عکس زیر را برای پاسخ به همین پرسش آماده کردیم. سوالات Local Global را از هم جدا کردیم. حفظ کردن همه ی این ها کار سختی است. ما میخواهیم کار شما را ساده کنیم. به خاطر داشته باشید که همه ی سوالات Local هستند مگر اینکه Matching باشند. آموختن به این شکل برای شما بسیار راحت تر است. البته ما پرسش Multiple Choice داریم که Passage Heading است و سوال Summary Completion دو رو است یعنی مشخص نیست که Local است یا Global. گاهی اوقات Local است و گاهی اوقات Global. اما به طور معمول سوالات Matching عموما Global و پخش و پلا هستند. مابقی سوال ها اغلب Local هستند.
استراتژی Local Global چه فایده ای دارد؟ این استراتژی به ما کمک می کند که ما ابتدا سوالات Local را جواب بدهیم چرا که می دانیم پاسخشان کجاست. در واقع در این حالت ما زمان را ذخیره می کنیم و بعد از اینکه یک بار Passage را خواندیم و سوالات Local را جواب دادیم، به نوعی سوالات Global هم برای ما Local می شوند چرا که می دانیم در کجای Passage چه اطلاعاتی به ما داده شده است. به این شکل می توانیم زمان زیادی ذخیره کرده و بر روی برخی سوال ها بیشتر فکر کنیم و در نهایت عملکرد خیلی بهتری داشته باشیم.
وقت تمرین است!
حالا قرار است که تمرین کنیم. یکی از کتاب های کمبریج آیلتس را بردارید. سعی کنید استراتژی Local Global را بر روی آن تست کنید. این اکسیر را اینجا Pause کرده و بروید این کار را انجام بدهید. دقیقا قرار است چه کار کنید؟ یک تست بیاورید که سه Passage دارد. برای مثال تست یک را بیاورید. نگاه کنید ببینید سوالات آن به چه صورت و به چه ترتیبی آمده است.
Passage ای که سوالات Local بیشتری دارد می تواند برای شما مناسب تر باشد. Passage ای که سوالات Global بیشتری دارد سخت تر است. در ضمن ببینید چه سوالاتی Local هستند که اول آن ها را پاسخ بدهید و در انتها به سراغ سوالات Global بروید. چندین تست را بررسی کرده و به خوبی بر روی سوالات Local Global تسلط پیدا کنید.
نکته طلایی ریدینگ آیلتس!
ادامه ی این اکسیر را به شرطی بخوانید که استراتژی Local Global را تست کرده باشید. ما در اینجا می خواهیم مطلب دیگری را به شما بگوییم. اگر یادتان باشد در ابتدای این اکسیر ما در مورد استراتژی Thematic توضیح دادیم.
حال می خواهیم به شما بگوییم که ترکیب استراتژی Thematic و Local Global می تواند نتیجه ی خیلی بهتری به شما بدهد. قرار شد با Passage ای شروع کنیم که سوالات Local بیشتری داشته باشد. این Local Global Strategy بود.
از طرف دیگر قبلا گفتیم Passage ای که موضوع آن برای شخص شما آشنا تر باشد برای شما راحت تر است. استراتژی نهایی که به شما می دهیم این است که شما Thematic Strategy و Local Global Strategy را با همدیگر ترکیب کنید. یعنی با Passage ای شروع کنید که موضوعش برای شما آشنا تر است و قاعدتا سوالات Local بیشتری دارد. به این شکل می توانید بهترین عملکرد را در ریدینگ آیلتس داشته باشید.
حالا وقت آن است که بروید تست بزنید و به خوبی بررسی کنید ببینید این استراتژی چقدر می تواند به شما کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشید.
برای آمادگی آیلتس چی احتیاج داریم؟
عاااالی بود واقعا… من همیشه وقت کم می آوردم اما با این روش خیلی سرعتم بهتر شده . مرسی از نکات خوبتون… رو به رشد باشین همیشه🥰
36
دوست عزیز سلام،
بله عالی.
36
مرسی خیلی عالی بود
36
خداروشکر دوست داشتین.
38
مرسی عالی بود
37
زهره خانم عزیز سلام،
خداروشکر. مارو با معرفی به دوستانتون حمایت کنین.
36
سلام
من یک ریدینگ از کتاب شماره 11 کمبریج انتخاب و با این استراتژی تمرین کردم. احساس خوبی داشتم و حتی کمی وقت اضافه آوردم. قبل از این کتاب شماره 8 رو (البته بدون این استراتژی) تمرین کردم بودم که اصلا راضی نبودم و حتی با کمبود وقت مواجه شدم. الان واقعا نمیدونم این استراتژی اینقدر موثر بوده یا کتاب 11 از کتاب 8 آسون تر است!؟ چون قبلا شنیده بودم کتاب شماره 8 سخت تر از بقیه است.
40
اقا غلامرضای عزیز سلام،
قطعا استراتژی خیلی در عملکرد بهتر شما تاثیرگزار بوده اما ساده تر بودن تست رو باید تحلیل کرد. میتونین چند تا تست دیگه هم بزنید تا مشخص بشه.
38
اقا خیلی خفن بود این نکته واسه ielts reading من الان یه تست زدم دیدم چقد خوبه که استراتژی داشت وافعا ممنونم از اکسیر دمتون گرم
40
مهدی عزیز سلام،
خداروشکر که به کارتون اومد. اگر سوالی هم داشتید بپرسید.
36