سبد خرید 0 021 26 70 99 17

پاسخگویی از 12:30 الی 19:00

 ورود / ثبت نام
0
0

چطور اسلایدهایی جذاب برای ارائه کردن بسازیم؟ 🎨

1823 بازدید
ساخت اسلاید جذاب

ساخت اسلاید جذاب

چطور اسلایدهایی جذاب برای ارائه کردن بسازیم؟

 

به اسلایدهای که در ارائه های مختلف دیده ایید فکر کنید. کسل کننده، پیش پا افتاده، خسته کننده. در واقع این ها کلماتی هستند که اکثر انها را توصیف می کنند. شما می دانید که این حقیقت دارد. صرف نظر از اینکه یک سخنران چقدر پویا، پرانرژی، و پر جنب و جوش باشد خود اسلایدها به عنوان یک بخش جدایی ناپذیر یک ارائه  به حساب می آیند.

در اینجا چند نکته برای نوشتن اسلایدهای ارائه اورده شده است که باعث جذابیت هر چه بیشتر آن ها می شوند.

 

ساخت اسلاید جذاب برای ارائه (Pepping up presentation slides)

خبر خوب این است که اسلایدها می توانند سخنرانی های شما را جذاب کنند و به سخنان شما انرژی ببخشند.

 

آیا می توانید ارزشی به اضافه کنید؟ (Can you add value?)

هیچ چیز بدتر از یک سخنران نیست که سخنرانی خود را مستقیماً از روی اسلایدها می خواند. هر اسلاید باید ارزش افزوده داشته باشد، نه اینکه صرفاً گفته گوینده را تکرار کنند. اسلایدها همچنین نباید یک ایده جدید یا غیرمرتبط را معرفی کنند.

به عنوان مثال، یک یا چند کلمه جذاب، فریبنده یا تأمل برانگیز را انتخاب کنید که به موضوع مرتبط باشد. فرض کنید که شما در مورد مزایای آموزش آیلتس بحث می کنید. شما می توانید اسلایدی بسازید که به راحتی بگوید: You are worth your score. What’s your score now?!  (ارزش شما به نمره شما است. نمره شما الان چند است؟!) به این شکل توجه محاطب را جلب میکنید.

 

هر چقدر کمتر بهتر (Less is more)

متون طولانی روی اسلایدها ممکن است گیج کننده و خواندن آنها دشوار باشد. گفته شده است که افراد باید بتوانند اسلاید شما را در مدت زمان سه ثانیه متوجه شوند. این بدان معناست که نباید هیچ پاراگرافی وجود داشته باشد و همچنین باید از جملات کم حجم استفاده شود. گاهی اوقات یک کلمه جذاب یا یک عبارت پویا تنها چیزی است که شما به آن نیاز دارید.

در مورد تعداد کلمات یا بیان نکات کلیدی با نقاط گلوله ای، نظریه های مختلفی وجود دارد. مثلا شش تا هشت سطر در هر اسلاید، نهایت تا 30 کلمه در هر اسلاید، و غیره. اما هیچ قانون سخت گیرانه ای وجود ندارد. فقط به یاد داشته باشید که به طور کلی، خلاصه گویی بهترین دوست شماست.

هر اسلاید را مانند یک بیلبورد در نظر بگیرید. ان ها باید به اندازه کافی تأثیرگذار باشند تا افراد بتوانند پیام تان را فقط با یک نگاه گذرا دریافت کنند. شنوندگان شما درست مانند راننده ای که چشم خود را به جاده دوخته اند باید با یک نگاه گذرا پیام بیلبورد (اسلاید شما) را متوجه شوند.

 

مواظب استفاده از بولت پوینت زیاد باشید (Beware too many bullet points)

وقتی صحبت از سادگی است، بهتر است در هر اسلاید فقط یک فکر یا ایده را مطرح کنید. تلاش برای قرار دادن بسیاری از مفاهیم در یک اسلاید، شنوندگان را خسته خواهد کرد.

اگرچه نقاط گلوله ای ذاتاً مشکلی ندارد، اما وقتی اسلاید را یکی بعد از دیگری با انها پر می کنید، کارایی خود را از دست می دهند. به یاد داشته باشید، اسلایدها نباید خلاصه ای از هر آنچه در سخنرانی خود ارایه می دهید را پوشش دهند. ان ها تنها برای این کار هستند که از آنچه شما می گویید پشتیبانی کنند، و در بیشتر موارد، لازم نیست که برای هر کسی که به صحبت شما گوش نمی دهد زیاد منطقی به نظر برسند.

 

یک تصویر اضافه کنید (Add an image)

استفاده از تصاویر برای همراهی کلمات خود را فراموش نکنید. جسورانه، رنگارنگ، و سرزنده فکر کنید. خنده دار؛ یا  شگفت آور، به هر چیزی که توجه شنوندگان شما را جلب کند فکر کنید. خوب، البته نه هرچیزی. مثلا استفاده از تصاویر حیوانات بامزه فقط برای زیبا بودنشان کاری از پیش نخواهد برد.

 

واقعاً به آنچه خواهید گفت فکر کنید و به تصویری که می تواند آن را پشتیبانی کند. ویدئوهای کوتاه اگر از قدرت کافی برخوردار باشند، نیز می توانند به اسلایدها اضافه شوند.

احتیاط: استفاده بیش از حد از گرافیک و سایر موارد بصری می تواند باعث حواس پرتی شنوندگان شود، بنابراین از آنها عاقلانه استفاده کنید.

 

به آرامی و با احتیاط پیش بروید (Easy does it)

استفاده بیش از حد از علائم نگارشی و یا حروف بزرگ نیز انتقال مفهوم اسلایدها را با مشکل مواجه خواهد کرد. همین امر در مورد تصاویر گرافیکی بیش از حد نیز صادق است. پس از آنها کم استفاده کنید.

 

از آبروریزی بپرهیزید (Avoid embarrassment)

هجی و دستور زبان خود را بررسی کنید، سپس دوباره آن را چک کنید. سپس اگر ممکن است از شخص دیگری بخواهید آن را بررسی کند. هیچ چیز مانند یک اشتباه گرامری در اواسط سخنرانی، شما را از روند ارایه خود دور نخواهد کرد.

 

با موفقیت خاتمه دهید (End with a bang)

نکته این است که اسلاید اخر شما باید به اندازه کافی ارزشمند باشد چون قرار است تا زمانی که شما به سوالات پاسخ می دهید یا افراد سمینار را ترک می کنند تمام وقت نشان داده شود. پس با یک نقل قول که سخنرانی شما را خلاصه می کند ارایه خود پایان دهید، یا با یک اسلاید مفید یا کارآمد که می تواند حاوی اطلاعات تماس و رسانه های اجتماعی شما باشد. این اسلاید را به عنوان آخرین فرصت خود برای ایجاد یک تأثیر ماندگار در نظر بگیرید، و اگر کسی در حال عکس گرفتن است، این اسلاید در پس زمینه خواهد بود.

 

آیا جایزه پولیتزر (جایزه ای که هر ساله برای دستاوردهای ادبیات، روزنامه نگاری یا موسیقی اهدا می شود) در معرض خطر از دست رفتن است؟ (A Pulitzer Prize at stake?)

خیر، هیچ جایزه ی بزرگی برای بهترین اسلایدهای ارائه وجود ندارد، اما اگر می خواهید یک سخنرانی به یاد ماندنی ارائه دهید، باید به همان اندازه که به سخنرانی خود اهمیت می دهید، به اسلایدهای خود توجه کنید. اگر این کار را نکنید، ممکن است بیشتر از داشتن منافع به ضرر شما تمام شود.

در حالی که اسلایدهای شما نیازی به نثر فصیح ندارند، آنها باید از آنچه شما می گویید پشتیبانی کنند و به شما کمک کنند تا مخاطبان شما را درگیر، آگاه و حداقل بیدار نگه دارند.

 

 

کلاس آیلتس

 

پکیج زبان

 

پکیج آیلتس آکادمیک

 

پکیج گرامر انگلیسی

با رویکرد مفهومی

 

آموزش رایگان لغات انگلیسی

 

آموزش رایگان تلفظ انگلیسی

ساخت اسلاید جذاب

امتیاز شما به این مطلب
https://exiracademy.org/?p=33203
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد چطور اسلایدهایی جذاب برای ارائه کردن بسازیم؟ 🎨

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.