چطور رویای بازیگری رو به واقعیت تبدیل کنم؟
کمتر کسی پیدا میشه که اگه ازش بپرسی به بازیگری علاقه داری یا نه، جواب منفی بده. بازیگری رویاییه که همه به نوعی اون رو دنبال میکنن. زرقوبرق و جذابیتی که در این کار وجود داره، همه رو به سمت خودش جذب میکنه. برای این که رویاتون برای بازیگر شدن رو به واقعیت تبدیل کنید علاوه بر این که باید مطالعات زیادی تو این حوزه داشته باشید، دونستن یک سری نکات بهتون کمک میکنه. این که برای شروع بازیگری چیکار کنید، چه کلاسی برید، چه جوری تست بازیگری بدید، چطور ادامه بدید و ویژگیهای یک کلاس آموزش بازیگری خوب رو بشناسید. در این مطلب با این نکات آشنا میشیم.
برای بازیگری از کجا شروع کنم؟
همیشه اولین سوال افراد علاقمند به بازیگری اینه که برای بازیگرشدن باید چیکار بکنم؟ چطور باید بازیگری رو شروع کنم؟ این سوال یه جواب کلی داره. شما برای این که بتونید بازیگری رو شروع کنید باید یک راهنمای درست داشته باشید. استفاده از راهنمای شروع بازیگری شاید مهمترین قدم برای شروع کار شماست. اما راهنمای شروع بازیگری یعنی چی؟ راهنمایی برای بازیگری میتونه بهمعنای استفاده از کتابهای راهنمای بازیگری، استفاده از راهنمایی بازیگرها و مربیان بازیگری و یا شرکت در کلاسهای بازیگری باشه. در ادامه برخی از نکات رو در این زمینه با هم مرور میکنیم.
قدم اول؛ از خودت شروع کن
همیشه یادت باشه، بازیگری از کلاسهای بازیگری شروع نمیشه؛ این کار اول در درون خودت و قبل از کلاس رفتن شروع میشه. تو باید با خودت رو راست باشی. آیا واقعا عاشق بازیگری هستی یا فقط دنبال زرق و برق این کاری؟ این سوال تکلیف خودتو با خودت مشخص و ادامه مسیر رو برات روشنتر میکنه. بعد از این که با خودت دو دو تا چهار تا کردی، چند نکته رو یادت نره. اول اینکه برای بازیگری، به یک کفش آهنی و یک اراده قوی نیاز داری. چون هیچکس در این کار، یک شبه به هیچجا نرسیده و باید بهطور مداوم تلاش کنی.
اگه فکر میکنی استعداد کافی برای بازیگر شدن رو داری، صبور باش، تلاش کن، سوادت رو بالا ببر و به سمت هدفت حرکت کن. تقویمها هیچوقت عجله ندارن. اگر واقعا علاقه داشته باشی و خوب تلاش کنی، مطمئن باش به رویات میرسی. خیلی از اونایی که الان آرزوی رسیدن به جایگاهشون رو داری، همینکارو کردن.
انتخاب مسیر شروع بازیگری با تست بازیگری
بذار خیالت رو راحت کنم، هیچ فرمول از پیشتعیینشدهای برای بازیگرشدن وجود نداره. فقط باید بخوای و قدم در این مسیر بذاری تا به هدفت برسی. برای بازیگر شدن راههای زیادی وجود داره. بعضیا تحصیلات دانشگاهی رو انتخاب میکنن و در یکی از رشتههای مرتبط مثل کارگردانی، سینما، تئاتر و … تحصیل میکنن. بعضیا ترجیح میدن از کلاسای بازیگری شروع کنن. بعضیا هم خیلی اتفاقی گذرشون به دنیای بازیگری میافته. مثلا ممکنه یه کارگردان سینما خیلی اتفاقی با اونها دیدار کنه و ازشون بخواد تست بازیگری بدن. در بین این روشها معمولا شرکت در آموزشگاهها و کلاسهای بازیگری روشی محبوب بهشمار میاد.
بهترین کلاس بازیگری را چطور بشناسیم؟!
انتخاب بهترین کلاس بازیگری یک قدم مهم برای بازیگر شدنه. خیلی از بازیگرای معروف که تحصیلات دانشگاهی بازیگری هم ندارن از این مسیر وارد دنیای بازیگری شدن. این به این معنی نیست که هر کسی بازیگر شده سواد بازیگری رو نداره، نه. بیشتر اونا که تونستن بازیگرای خوبی بشن در بهترین کلاسهای بازیگری شرکت کردن، بهترین محتواهای آموزشی رو مطالعه کردن و زیر دست مربیان معروف بازیگری دوره دیدن. اما یه نکته رو در این زمینه فراموش نکن. بازیگری بهعنوان یکی از سختترین مشاغل دنیا، به آموزش صحیح و باکیفیت نیاز داره و بیشتر کلاسهای بازیگری خوب شهریه بالایی دارن. اگر بهخاطر مسائل مالی سمت کلاسهایی بری که ارزونترن ولی کیفیت آموزشی پایینی دارن، از خدمات آموزشی مناسبی برخوردار نمیشی و شاید هم کم کم از موفقیت در این رشته ناامید بشی.
برای بازیگری کدوم آموزشگاه رو انتخاب کنم؟
انتخاب یک آموزشگاه بازیگری خوب، مهمترین قدم برای شروع بازیگری شماست. این روزا چیزی که زیاده کلاسهای بازیگری و همینطور مربیانی که بازیگری رو تدرس میکنن. انتخاب کلاس بازیگری همیشه دغدغه مهمی برای هنرجوهای بازیگری بوده؛ بین این همه کلاس، باید کدوم آموزشگاه رو انتخاب کنم؟ اما نگران نباشید برای انتخاب آموزشگاه معتبر معیارهایی وجود داره که با استفاده از اونا میتونید کلاس مناسب رو انتخاب کنید.
ویژگیهای بهترین آموزشگاه بازیگری
آموزشگاههای خوب بازیگری چند ویژگی مهم دارن. این ویژگیها در کنار همدیگه این آموزشگاهها به گزینههایی برای انتخاب بهترین آموزشگاه تبدیل میکنن. البته انتخاب بهترین آموزشگاه علاوهبر این معیارها، به سلیقه و نیازهای فردی شما هم بستگی داره. برای مثال یه آموزشگاه ممکنه بسیار عالی باشه اما به دلیل بُعد مسافت، رفتوآمد به اون برای شما سخت باشه. پس هر کسی متناسب با شرایطی که داره میتونه آموزشگاهی رو برای اهداف بازیگری خودش انتخاب کنه. اما ویژگیهای بهترین آموزشگاه برای بازیگری رو اینجوری بیان کردن:
- اساتید معتبر و بهنامی در این آموزشگاه مشغول تدریس باشن
- این آموزشگاه از سابقه کافی برای آموزش برخوردار باشه و امتحان خودش رو پس داده باشه
- خروجیهای آموزشگاه مشخص باشه. یعنی فهرستی از هنرجویان این آموزشگاه که وارد پروژههای فیلم، سریال و تئاتر شدن در دسترس باشه
- به نسبت اعتبار و آموزشهایی که ارائه میده، از قیمت خوبی برخوردار باشه
- امکانات اون مثل پلاتو، سالن تمرین، سایت تحلیل فیلم و … در سطح بالایی قرار داشته باشه
- از یک روش اصولی برای تربیت بازیگر بهره ببره و نگاهی صرفا تجاری نداشته باشه
تهیه رزومه کاری از مهمترین بخشهای بازیگر شدنه
شما باید بدونید که بازیگری مثل هر شغل دیگهای نیازمند کسب درآمده. مثل همه کارجوها که برای شرکتای مختلف رزومه کاری خودشونو ارسال میکنن، شما هم به عنوان یک بازیگر باید این روزمه رو وقتی به دفاتر سینمایی دعوت میشید، ارائه کنید. رزومه کاری خوب بخشهای مهمی داره که باید حتما تو رزومه خودتون ازشون استفاده کنید. علاوه بر نام و اطلاعاتی که باعث معرفی شما میشه، باید از تحصیلاتتون هم در اون گفته باشید. مهارتها، تسلط بر زبانهای خارجی، فعالیتهای هنری که داشتین، علایقی که دارید و مهارتهای غیرمرتبط که ممکنه به شما برای گرفتن نقش کمک کنه، مواردی هستن که باید در رزومه کاری وجود داشته باشه. دقت کنید ترتیب و نظم رزومه برای انتخاب شما به عنوان یک بازیگر خیلی موثره.
برای اینکه بازیگر خوبی بشم چیکار کنم؟
بازیگری کار خیلی سختیه. اگر قراره وارد این کار بشین باید بدونین قدم تو مسیر سختی گذاشتین. اولین کاری که باید بکنین اینه که تصورات خودتون رو از این کار کنار بذارین. با واقعیت با این کار برخورد کنین. بازیگری با این که تاریخچهای طولانی داره، اما مدام درحال تکامله. اگر نتونین خودتونو با شرایط بازیگری وفق بدین، خیلی راحت کنار گذاشته میشین.
برای شمایی که میخواین بازیگر خوبی بشین تمرین و اتود زدن مهمترین بخش کارتونه. شما هر روز باید تمرین مداوم بیان و بدن داشته باشین. بهتره روزی حداقل 2 ساعت تمرین بیان و بدن داشته باشین. شما به عنوان یه بازیگر خوب باید تا میتونین مطالعه کنین و علاوهبر اصول بازیگری کتابهایی در زمینههای تاریخچه سینما، نقد فیلمها، بیوگرافی بازیگرها و … رو مطالعه کنید.
بازیگری علاوه بر آگاهی از علم بازیگری، به دانشهای دیگری هم نیاز داره. این یعنی دایره مطالعاتی یک بازیگر خوب، باید خیلی گسترده باشه. از تاریخ و فلسفه و روانشناسی بخونین تا نمایشنامه و شعر و رمان. مطالعه مهمترین عامل برای پیشرفت و موفقیت یک بازیگره. یک بازیگر خوب، تمام کتابهای بازیگری و سبکها و متدهایی که در این رشته به وجود اومده رو، میشناسه.
یک بازیگر خوب باید به جهان هنری پیرامون خودش احاطه کامل داشته باشه. به ویژه باید از تئاتر و سینمای ایران و جهان اطلاعات کافی داشته باشه. افرادی که مدعی عشق به بازیگری هستن، ولی ذرهای برای این کار تلاش نمیکنن صرفا توهم این رشته رو دارن و به هیچ موفقیتی نمیرسن.
ویژگیهای یک بازیگر خوب چیه؟
اگر شما بتونید به هدف اصلی خودتون در بازیگری برسین، برای این که بتونین در یک سطح حرفهای باقی بمونین باید یک سری نکات رو بهطور مداوم در نظر بگیرین. رعایت این نکات شمارو از بقیه همکارانتون متمایز میکنه و از شما یک بازیگر تمام عیار میسازه.
همیشه سعی کنید بازیگر خلاقی باشین. خلاقیت کلید حل خیلی از چالشهای پیش روی شما در بازیگریه. توانایی خودتون رو در حفظ دیالوگها بالا ببرید. این کار باعث راحتی در تمرینها میشه. همیشه سر وقت در صحنه حاضر باشین. احترام به زمان دیگران، مهمترین شاخصه بازیگریه. در مسیری که مدنظر دارین صبر و حوصله و اخلاق خوب داشته باشین. هیچکس از آدمای بداخلاق و عجول حمایت نمیکنه. یادتون نره بازیگری یک فرآینده و باید از تمام لحظات این فرآیند لذت ببرین. هر وقت حس ناامیدی تو این مسیر به سراغ شما اومد، دلیلش رو درون خودتون پیدا کنید. شما برای بازیگر شدن به عشقی بیانتها دارین.
بهترین روش برای بررسی آموزشگاههای بازیگری چیه؟
کافیه در موتورهای جستجو عبارت آموزشگاه بازیگری رو جستجو کنید تا با سایتهای آموزشگاهها و تبلیغات کلاسهای بازیگری مواجه بشید. اما چطور میخواید به این تبلیغات اعتماد کنید؟ کدوم سایت رو باید انتخاب کنید؟ ما پیشنهاد بهتری برای شما داریم. بهترین کار اینه که به سایت ایران آموزشگاه مراجعه کنید. این سایت بعنوان بانک اطلاعات مراکز آموزشی کشور فهرستی از تمام آموزشگاههای سینما و تئاتر کشور رو در اختیار شما میذاره و شما میتوانید متناسب با شهر و مکان زندگیتون و همینطور با بررسی هر کدوم این آموزشگاهها، آموزشگاه و کلاس بازیگری ایدهآلتون رو انتخاب کنید.
پایان رپورتاژ آگهی
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.