در چند سال اخیر تبوتاب مهاجرت تحصیلی به ترکیه بسیار رونق گرفته است و بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ترکیه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کردهاند. در این مقاله ما سعی خواهیم کرد به موارد مهمی از شرایط تحصیل در ترکیه اشاره کنیم تا اگر قصد بستن کوله بارتان را کردهاید در تصمیمات خود دچار اشتباه نشوید.
به دلیل شرایط امسال (کورنا) تحصیل در ترکیه 2021 دچار تغییراتی شده است و شرایط دانشگاهها برای پذیرش دانشجو امسال با سالهای قبل متفاوت بود. امسال بیشتر دانشگاههای ترکیه اقدام به برگزاری آزمون نکردند یا آزمونهای خود را لغو کردند و تعداد اندکی از دانشگاهها آزمون یوس خود را به صورت آنلاین برگزار کردند. دانشگاههایی که آزمون برگزار نکردند از طریق نمره معدل اقدام به پذیرش دانشجو کردند. پس حتماً توجه داشته باشید که سال بعد نمره بالا معدل شما برای قبولی در دانشگاههای ترکیه بسیار ضروری خواهد بود؛ اما در ادامه توضیحات کلی در مورد سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه خواهیم داد.
نکات تحصیل دوره کارشناسی در کشور ترکیه
در کشور ترکیه برای دوره کارشناسی از 5 طریق میتوان از دانشگاهها پذیرش گرفت: آزمونYOS، بورسیه تحصیلی، آزمون SAT، پذیرش بدون کنکور، شرط معدل
- آزمون یوس: این آزمون امتحان ورودی به دانشگاههای ترکیه برای متقاضیان بینالمللی یا به اصطلاح غیر بومی ترکیه میباشد.
- بورسیه تحصیلی: در این مورد تمامی هزینههای تحصیلی، ایاب ذهاب و زندگی دانشجو توسط نهاد ریاست جمهوری ترکیه پرداخت میشود.
- آزمون SAT: این آزمون توسط موسسه کالج برد آمریکا برگزار میشود و بسیاری از دانشگاههای ترکیه و جهان نمره این آزمون را برای پذیرش دانشجو قبول دارند.
- پذیرش بدون آزمون: هرساله تمامی دانشگاههای خصوصی ترکیه و برخی از دانشگاههای دولتی برای تکمیل ظرفیت اقدام به پذیرش دانشجو بدون نیاز به نمره آزمون میکنند.
- شرط معدل: در شرایط خاص (مانند بیماری کورنا امسال) و یا تکمیل نشدن ظرفیت دانشگاه و یا به هر دلیلی برخی از دانشگاههای دولتی ترکیه اقدام به پذیرش دانشجو از طریق نمره معدل 3 سال دبیرستان یا سال آخر تحصیلی میکنند.
تحصیلات تکمیلی در ترکیه
کارشناسی ارشد در ترکیه و همچنین دکتری سالهای اخیر بیشترین متقاضی را از ایران داشته است. دانشگاههای ترکیه برای پذیرش دانشجویان در مقاطع تکمیلی همانند دوره کارشناسی از راههای مختلفی اقدام به جذب دانشجو میکند. موارد زیر 4 راه اصلی راهیابی به دانشگاههای ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میباشد.
- آزمون آلس: این آزمون را تقریباً میتوان با آزمون یوس مقایسه کرد با این تفاوت که برای پذیرش دانشجویان بینالمللی در دوره کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه میباشد. این آزمون هر سال 2 بار برگزار میشود.
- آزمون GRE: این آزمون هم توسط موسسه ETS آمریکا برگزار میشود و توسط بسیاری از دانشگاههای ترکیه و جهان مورد قبول میباشد. در این آزمون همانند آزمون اس ای تی تاکید زیادی بر روی بخش ریاضی میشود.
- بورسیه تحصیلی دانشگاههای ترکیه: بورسیه دکتری در ترکیه و کارشناسی ارشد در ترکیه تفاوتهایی با دوره کارشناسی دارد. در این دوره شما علاوه بر اینکه از طریق ترکیه بورسلاری میتوانید برای دانشگاههای ترکیه درخواست دهید، همچنین میتوانید رزومه و مدارک دوره قبلی خود را به دانشگاه ایمیل کنید تا مورد بررسی دانشگاه قرار بگیرد. همچنین اساتید دانشگاههای ترکیه ظرفیت معرفی دانشجو به دانشگاه برای بورسیه دارند. شما میتوانید با ارسال رزومه و مدارک خود به چند استاد هیئت علمی دانشگاهها برای بورسیه فول فاند آن دانشگاه درخواست دهید.
- پذیرش بدون آزمون: برای دوره کارشناسی ارشد نیز میتوانید از طریق پذیرش بدون کنکور در دانشگاههای ترکیه تحصیل نمایید. در دانشگاههای خصوصی از طریق پذیرش بدون کنکور تا 50 درصد بورس تحصیلی هم میتوان دریافت کرد.
پزشکی و دندان پزشکی در ترکیه
قبولی در رشته پزشکی میتوان گفت دقیقاً مانند دوره کارشناسی است و از همان راههایی که در قسمتهای بالایی اشاره کردیم برای تحصیلی پزشکی و دندانپزشکی میتوان استفاده کرد. ولی در برخی از دانشگاههای ترکیه برای قبولی در این دو رشته محدودیتهایی گذاشتهاند. برای مثال اگر قصد تحصیل این دو رشته در دانشگاه حاجت تپه را دارید باید معدل سال آخر دبیرستانتان از 18 بالا باشد. این عدد برای دانشگاه قاضی آنکارا 17 میباشد. در دانشگاههای دیگر همچنان شرایط مختلفی برای این دروس قرار داده شده است؛ مثلاً برای قبولی در دانشگاه کاتب چلبی برای رشته دندانپزشکی باید حتماً در مصاحبه دانشگاه شرکت نمایید.
برای اینکه در هنگام اپلای برای دانشگاههای ترکیه دچار مشکل نشوید توصیه میکنیم حتماً با یکی از مؤسسات همکاری کرده و از مشاورههای تخصصی استفاده نمایید. آرتان بورس تاپ یکی از بهترین انتخاب ها برای مشاوره موضوعات تحصیل در ترکیه مخصوصاً در بحث بورسیه تحصیلی است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.