ورود / ثبت نام
0
0

معیار TR در تصحیح و ارزیابی رایتینگ تسک 2

3640 بازدید
TR در رایتینگ تسک دو

معیار TR در تصحیح و ارزیابی رایتینگ تسک 2

 

در این مقاله اکسیری می‌خواهیم راجع به TR در رایتینگ تسک دو یا همان Task Response، در هر دو ماژول آکادمیک و جنرال ترینینگ با شما صحبت کنیم. در این مقاله به 17 آیتم اشاره می کنیم که اگر این‌ها به بهترین شکل ممکن انجام شوند، شما از معیار TR بالاترین نمره ممکن را خواهید گرفت. طبعا به همان میزان که در اجرای این موارد به درستی عمل نکرده و استاندارد ها را حفظ نکنید، از نمره شما کم خواهد شد.

نکته‌ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که از سال 2016 به بعد، اتفاقاتی در سطح بین الملل برای آزمون آیلتس افتاد که در نتیجه ی این اتفاقات، بالاترین نمره ای که می توان در رایتینگ آیلتس گرفت نمره 7 است. پس از سال 2016 به ندرت پیش آمده است که کسی نمره هفت و نیم را در رایتینگ آیلتس کسب کند. این افراد هم کسانی بودند که معمولا نمره لیسینگ و ریدینگ شان بالای هشت و نیم بوده است. بهتر است شما تارگ‌تان را در رایتینگ آیلتس بالاتر از 7 نگذارید. مگر اینکه در آینده اتفاق دیگری بیفتد.

آیتم هایی که در این مقاله اکسیری به شما معرفی کرده و آن ها را توضیح می دهیم، در بهترین حالت به شما کمک می‌کنند که نمره 7 را از TR در رایتینگ تسک دو آیلتس، چه در ماژول آکادمیک و چه در ماژول جنرال ترینینگ کسب کنید.

خب! حال به معرفی و شرح این 17 مورد موثر در TR در رایتینگ تسک دو می‌پردازیم!

 

مورد شماره 1:

 Understanding the prompt correctly and thoroughly 

باید بتوانید سوال را به درستی و  کامل درک کنید. در مقالات قبلی، انواع و اقسام سوالات رایتینگ تسک 2 آیلتس را برای شما توضیح داده‌ایم. اما آیا شما سوالات را به درستی درک می کنید؟ مثلا در تشخیص نوع سوال اینکه چند سوال است، Argumentative است یا Non-Argumentative، ترکیب سوال به چه صورت است، از کجا باید شروع کنید، به کجا باید بروید و … مهم است. پس درک درست پرسش، مهم ترین مسئله ای است که در TR در رایتینگ تسک دو وجود دارد.

TR در رایتینگ تسک دو

مورد شماره 2:

 Understanding the number of questions

مورد شماره 3:

 TR در رایتینگ تسک دو – Not writing off-topic

یک مشکل بسیار شایع این است که گاهی متقاضیان آزمون آیلتس، در رایتینگ پاسخ بی ربط می نویسند. برای‌تان مثالی می زنیم: برای مثال شما با یک پرسش Argumentative مواجه می‌شوید. در این نمونه سوال می‌خواهید با مسئله ای موافقت یا مخالفت کنید. در پاسخ سوال مخالفت خود را مطرح می کنید اما به جای اینکه علت مخالفت‎تان را توضیح بدهید، Solution یا راه حل‌تان را می نویسید و توضیح می دهید باید چکار کرد که مشکل حل شود. در صورتی که سوال اصلا از شما Solution نخواسته بود.

 

این اتفاق یعنی شما درک درستی از سوال پیدا نکرده اید و چون نوشته شما حاوی Solution یا راه حل است، قاعدتا off-topic نوشته اید.

مورد شماره 4:

Not writing a totally-memorized or somehow-memorized essay

برخی متقاضیان یک نوشته کامل را حفظ می‌کنند و سپس سر جلسه آزمون باتوجه به صورت سوال، به آن یک مقدار سمت و سو می دهند! در این حالت Examiner یا ممتحن شما قطعا متوجه این مسئله می‌شود. برخی دیگر نیز بخش های حفظ شده ای را در پاراگراف Introduction، پاراگراف Conclusion و بخش هایی از Body paragraph کپی پیست می‌کنند. طبعا این کپی کاری مشخص خواهد شد و شما نه تنها از TR نمره نمی‌گیرید بلکه پنالتی هم می‌خورید!

 

مورد شماره 5:

Not having total or somewhat cliché formats (e.g. nowadays, some believe that…)

برخی عادت دارند پاراگراف Introduction شان را به شکل کلیشه ای شروع کنند. مثلا در بخش های مختلف در بخش تز پاراگراف Introduction می‌گویند:

 

I will discuss both these views for a conclusion is drown

یا در ابتدای بادی پاراگراف اول یا دوم می نویسند:

On the one hand on the other hand ….

و عبارت های کلیشه ای دیگر که متاسفانه در بازار و اینترنت به شکل فوق العاده ای زیاد شده است. برخی می گویند این عبارت های کلیشه ای را حفظ  کنید و بنویسید تا نمره کسب کنید! این تکنیک ها سال ها پیش جواب می داد اما متقاضیان آزمون آیلتس تا آنجا این کلیشه ها را نوشتند که رایتینگ آیلتس رسید به یک قالب کلی. افرادی که چیزی از رایتینگ سر در نمی آوردند و حتی زبان عمومی مناسبی نداشتند، توانستند نمره های خوبی بگیرند! این شد که تغییراتی در رایتینگ آیلتس انجام شد و در حال حاضر اگر کوچک ترین کلیشه ای در نوشته شما باشد، قطعا پنالتی می‎خورید.

ششمین معیار TR در رایتینگ تسک دو: Paraphrasing the prompt perfectly and not stereotypically

در Paraphrase کردن صورت سوال نیز برخی افراد کلیشه ای عمل می کنند. مثلا می نویسند:

Some people believe that while others believe that …

این گزاره یک جمله‌ی کلیشه ایست. باید راهی پیدا کنید که جمله ای که از آن استفاده می کنید، چنین فرمتی نداشته باشد. ما هم به شما قالب دیگری معرفی نمی کنیم چرا که باز هم آن قالب می‌تواند کلیشه ای شود. کلیشه ای ننوشتن یکی از نکات بسیار مهم در TR در رایتینگ تسک دو آیلتس است که رعایت نکردن آن می تواند نمره شما را به شدت کاهش بدهد.

 

شما باید دقت کنید که با توجه به صورت سوال، چطور می‌توانید آن را به بهترین شکل ممکن Paraphrase کنید. ما در مقاله‌ی Paraphrasing، راه درست و اصولی Paraphrase کردن را توضیح داده ایم. حتما این مقاله را مطالعه کنید و روش صحیح Paraphrase کردن یک عبارت، جمله یا پاراگراف را بیاموزید.

 

هفتمین معیار TR در رایتینگ تسک دو: Passing a thesis or outline in the introductory paragraph

در مقالات اکسیری رایتینگ تسک 2 به طور کامل توضیح دادیم که Thesis و Outline چیستند و جایشان کجاست. همچنین توضیح دادیم وجودشان در کجا ضروری است و در کجا ضروری نیست و به چه صورتی باید آن ها را Handle کنیم. به خوبی یادشان بگیرید و به بهترین شکل ممکن انجام‌شان بدهید.

 

مورد هشتم: Writing two to three body paragraphs

در Essay های آیلتس باید حداقل دو و حداکثر سه Body paragraph نوشته شود. بیش از این جواب نمی دهد. نمونه هایی وجود دارد که در آن چهار Body paragraph دارد اما ما این نمونه ها را توصیه نمی کنیم به این خاطر که متقاضیان در Data Organization چندان خوب عمل نمی‌کنند و گیج می‌شوند. در این حالت شرایط بیشتر خراب می‌شود. در هر حال سعی کنید دو الی سه Body paragraph برای Essay تان بنویسید.

TR در رایتینگ تسک دو

 

 

مورد نهم: (Having a right paragraph organization (Extended, Listing, etc

Paragraph Organization بسیار مبحث مهمی است. اینکه بدانید Data را با چه نوع طبقه بندی و به چه شکلی در هر پاراگراف جای بدهید، فوق العاده مهم است. برخی اطلاعات را پشت سر هم می نویسند وقتی می بینند حجمش به 6 خط رسید، به سراغ پاراگراف بعدی می روند! یعنی هیچ سازماندهی و شناختی روی انواع و اقسام پاراگراف ندارند.

این اتفاق باعث می شود علی رغم اینکه در بخش های دیگر خیلی خوب عمل می کنند، نمره شان بر روی 5 گیر می کند و بالاتر نمی رود. پس Paragraph Organization را شوخی نگیرید. انواع و اقسام آن را برای‌تان در مقاله اکسیری شان توضیح داده ایم. حتما این مقالات را مطالعه کنید، یاد بگیرید و آن ها را تمرین کنید.

 

مورد دهم: Aiming at supporting ideas with examples, facts, and statistics

صورت سوال به ما می گوید ادعاهایت را با دانش و تجربه شخصی خودت Support کن.‌ این مبحث بسیار مهم است. اما ما گاهی اوقات از Fact ها، Statistics یا آمار هم استفاده می کنیم که قاعدتا اگر شما از این موارد در نوشته تان استفاده کنید، باید به دانش و تجربه خودتان نیز لینک‌شان کنید. در این صورت آن چیزی را که صورت سوال از شما خواسته است انجام داده اید.

ادعا بدون Support یک Essay بی ارزش است. پس اگر شما بیایید با مسئله ای موافقت یا مخالفت کنید، Solution بدهید، Cause را مطرح کنید اما در ادامه آن را Support نکنید، بی فایده است. ادعای شما باید Develop و Support شود. این Support ها در اکثر مواقع باید با مثالی عینی برای مخاطب شفاف سازی شود.

 

مورد یازدهم: Having a summary in the concluding paragraph

پیشتر در خصوص پاراگراف Conclusion توضیح دادیم و گفتیم این پاراگراف دو بخش دارد، بخش Summary که کل Essay را در یک جمله Review می کند بسیار بسیار مهم است و مخاطب باید بفهمد که این Essay به طور کلی راجع به چه چیزی حرف زده است. این اتفاق باید بسیار هوشمندانه در یک جمله انجام شود.

 

موردوازدهم: Passing a clincher to finalize the essay and finish it gracefully

بعد از اینکه Summary را نوشتید، بسیار مهم است که نوشته را به شکل جذابی به پایان برسانید که هم این پیام را انتقال بدهید که نوشته شما به اتمام رسیده است، هم خواننده متوجه شود خواندن این نوشته براش مفید بوده است. یعنی نوشته شما نباید رها شود، باید حس پایان داشته باشد و به یک نتیجه ی منطقی برسد. ما انواع و اقسام Clincher ها را سر جای خود در نگارش رایتینگ تسک 2 توضیح داده‌ایم، حتما به سراغ مقاله های آن بروید.

 

Writing in a full-block paragraphing style :مورد سیزدهم

پیشتر توضیح دادیم که دو مدل Paragraphing style داریم. اول Indented و دوم Full-block. ما Indented را در رایتینگ تسک دو آیلتس توصیه نمی‌کنیم. بهتر است از Full-block استفاده کنید. اگر نمی دانید Full-block چیست حتما مقاله اکسیری آن را مطالعه کنید.

 

Writing at least 250 words :در رایتینگ تسک دو TR مورد چهاردهم

در رایتینگ تسک 2 باید حداقل 250 کلمه بنویسید. یادتان نرود اگر زیر 250 کلمه بنویسید پنالتی می خورید و زحماتتان به هدر می رود. به این مسئله دقت کنید که باید در زمان تمرین کردن با توجه به اندازه دست خط‌تان متوجه شوید که چند کلمه نوشته اید و کجای صفحه ی دوم را رد کرده اید چرا که سر جلسه فرصت شمردن کلمه هایتان را ندارید. بنابراین باید بتوانید یک معیار حسی برای آن در نظر بگیرید. مراقب این مسئله باشید!

 

Minding the margins and the spaces :مورد پانزدهم 

نوشته شما باید validity Face یا اعتبار ظاهری داشته باشد. نوشته ای که کج و معوج است، نیمی از آن از Margins یا حاشیه ها بیرون زده و فواصل آن بین کلمات و پاراگراف ها کم و زیاد است، ظاهر خوبی ندارد و نمی تواند نمره خوبی بگیرد. چنین نوشته ای اصلا First Impression خوبی ندارد. بنابراین مراقب باشید! Margin ها یا حواشی بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید اهمیت دارند.

 

معیار شانزدهم TR در رایتینگ تسک دو : Being totally legible 

بحث Legibility یا خوانایی فوق العاده مهم است. تا آنجا که در باکس های پایین برگه رایتینگ، فضایی برای آن تعبیه شده است. اگر این موضوع را رعایت نکنید، ممتحن در این باکس ها تیک می زند و برای شما پنالتی رد می شود. بنابراین اگر نوشته شما خوانا نباشد، ممتحن برای شما پونت منفی در نظر می گیرد. خوانا بودن باید به شکلی باشد که کامپیوتر و نرم افزار بتوانند آن را بخوانند.

 

اینکه با خودتان بگویید ممتحن خودش متوجه می شود که من فلان چیز را اینجا نوشتم، یا اینکه فکر کنید نوشته تان واضح است، درست نیست. نوشته شما باید استاندارد و تمیز باشد. خوانا بودن و استاندارد بودن فواصل و الفبا بسیار مهم است.

 

در واقع شما باید به گونه ای بنویسید که اگر نوشته شما اسکن شود، تکنولوژی OCR بتواند آن را بخواند. برای مثال وقتی حرف E را می نویسید نباید شبیه حرف A باشد. یا رعایت اندازه و ارتفاع H ،F و N مهم است. همه ی این‌ها باید استاندارد و خوانا باشند.

 

Maintaining a total accurate alphabet :مورد هفدهم

در مورد شانزدهم به Alphabet اشاره کردیم. در Legibility علاوه بر این بحث شما باید Alphabet accurately داشته باشید. مثلا زمانی هست که حرف F را می‌نویسید که خوانا هم هست اما ارتفاع درستی ندارد. یا حرف G را می نویسید و خواناست اما آن را بالای خط نوشته اید.

خیلی وقت ها سر کلاس آیلتس به زبان آموزان توصیه می کنیم الفبای زبان انگلیسی را از نو تمرین کنند، حروف بزرگ و کوچک را یاد بگیرند و آن ها را به درستی استفاده کنند.

وقت تمرین است!

بسیار خب! در این سه مقاله‌ی اکسیری، مجموعا به 17 آیتم TR در رایتینگ تسک 2 آیلتس اشاره کردیم که با رعایت کردن همه ی آن ها به بهترین شکل، می‌توانید بالاترین نمره ممکن را در این معیار از آن خودتان کنید. طبعا تاکنون تعدادی رایتینگ آیلتس نوشته اید. حالا می‌توانید به سراغ رایتینگ های‌تان بروید آن ها را بررسی کنید و متوجه شوید که آیا این هفده آیتم را رعایت کرده اید یا نه.

اگر این موارد را تاکنون در نوشته هایتان رعایت نکرده‌اید، از این به بعد زمانی که شروع به نوشتن رایتینگ می‌کنید به تمامی این آیتم ها توجه کرده و آن‌ها را در نوشته‌تان رعایت کنید.

فراموش نکنید اگر می‌خواهید نمره خوبی کسب کنید باید به تک تک این موارد توجه کنید؛ چرا که در غیر این صورت نمی توان نمره مناسبی گرفت مگر اینکه بخواهید نمره ای حول و حوش 5 یا 5/5 کسب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
https://exiracademy.org/?p=22824
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

2 نظر در مورد معیار TR در تصحیح و ارزیابی رایتینگ تسک 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *