ورود / ثبت نام
0
0

معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس

4168 بازدید

 

در این مقاله‌ی اکسیری می‌خواهیم با شما در مورد معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس با شما صحبت کنیم. در این مطلب معیار CC یا Coherence & Cohesion را در نگارش رایتینگ تسک 1 و تسک 2 آیلتس در هر دو ماژول آکادمیک و جنرال ترینینگ آزمون آیلتس بررسی می‌کنیم.

 

معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس

 

 

 

تعریف Coherence در معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس 

 

ابتدا با تعریف Coherence شروع می کنیم. Coherence از یک فعل لاتین می آید. فعل Cohere به معنای Hold together است. یعنی قرار است اجزایی را به همدیگر وصل کند و این ها را نسبت به همدیگر مرتبط نگه دارد.

 

به عبارتی Coherence یعنی شما بین هر دو کلمه، هر دو عبارت، هر دو جمله، هر دو پاراگراف و به صورت کلی بین هر دو تکه اطلاعات، ارتباط و پلی منطقی ایجاد کنید. اگر مخاطب شما متوجه نشود و این جریان منطقی اطلاعات را درک نکند، Production شما چه به شکل کتبی و چه شفاهی، Coherence ندارد.

 

همان طور که گفتیم در اینجا هم نوشته شده است:

It is having a logical bridge between phrases, sentences, and paragraphs.

توضیح Coherence معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس

 

در ادامه به طور جزئی تر معیار Coherence را برای شما شرح می دهیم:

 

مورد اول: Having a rational flow of information throughout the text

مجموعا در نوشته ی شما باید یک جریان منطقی اطلاعات حس شود. یعنی مخاطب پس از مطالعه نوشته شما نگوید چه اتفاقی افتاد!؟ من متوجه نشدم! ضمنا نوشته شما نباید چرت و پرت باشد! نوشته شما نباید تقدم،تاخر و بهم ریختگی داشته باشد که مخاطب متوجه نشود چه اتفاقی دارد میفتد.

همه ی اینها مرتبط به Coherence هستند.

 

مورد دوم: Having a rational flow of information in each paragraph

شما باید در هر پاراگراف جریان منطقی اطلاعات داشته باشید.

 

مورد سوم: Having a rational flow of information from sentence to sentence

این مورد به این معناست که کسی که دارد نوشته شما را می خواند، باید بتواند تشخیص بدهد ارتباط این جمله با جمله قبلی چه بوده است. مخاطب نباید گیج شود.

 

مورد چهارم: Having a rational flow of information from word to word

توضیحاتی که در شرح مورد سوم داده شد اینجا و در کلاس کلمه هم صدق می کند.

 

مورد پنجم: Sequencing and ordering the information logically

همانطور که توضیح دادیم، این مورد یعنی اطلاعات با چه ترتیبی ظاهر و به مخاطب ما عرضه می شود. این موضوع برای ما Coherence می آورد.

 

تعریف Cohesion در معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس 

Cohesion یعنی استفاده از cohesive devices که به معنای ابزار پیوستگی است. به شکلی همان کلماتی که در Subordinator ها و Coordinator ها توضیح دادیم. اگر خاطرتان باشد چهار دسته کلمه ربط داشتیم که عبارت اند از: Subordinator ها، Coordinator ها، Conjunctive adverb ها، Correlative conjunction ها.

معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس

 

استفاده درست و به جا از این کلمات ربط به ما Cohesion می دهد. گاهی اوقات به این کلمات ربط می گوییم cohesive devices یعنی ابزار پیوستگی. گاهی اوقات به آن می گوییم transition signals. چرا که به ما کمک می کنند که از ایده ای به ایده ی دیگر transition کنیم. گاهی به آن ها می گوییم discourse markers به معنای علامت های discourse یا Production ما. گاهی به آن ها می گوییم linking words. گاهی وقت ها هم به آن ها connectives می گوییم که باعث می شود رابطه ای منطقی بین دو کلمه، عبارت، جمله یا پاراگراف ایجاد شود.

 

 اما برای گرفتن نمره بالا در معیار CC، باید به این نکات توجه کنیم:

 

مورد اول: Writing in paragraphs

نوشته ای که Coherence خوبی در آیلتس دارد، قطعا پاراگراف بندی شده است.

 

مورد دوم: Connecting sentences and paragraphs with logical links

اگر برای مثال شما دو پاراگراف بنویسید که با همدیگر در تناقض باشند، حواستان باشد قرار نیست در پاراگراف بعدی از کلمه ای مثل Moreover استفاده کنید. وقتی شما در نوشته تان تناقض یا تفاوت دارید، باید بگویید on the other hand، یا in contrast و … از هر کدام در جای مناسب خود استفاده کنید.

 

استفاده درست از Cohesive device ها به ما Coherence می دهد. اما Coherence الزاما به معنی استفاده درست از کلمات ربط نیست. گاهی اوقات شما در نوشته تان هیچ کلمه ربطی ندارید، اما به شکلی اطلاعات را Production می کنید و تقدم و تاخر دارید که مخاطب شما این موضوع را درک می کند.

 

مورد سوم: Using reference links (e.g. her) to connect ideas

گاهی مخاطب برای اینکه بفهمد چه اتفاقی دارد میفتد باید لینک های منطقی بگیرد. برای مثال ما در جمله ی بعدی می گوییم her. خب این her به چه کسی بر می‌گردد؟ قطعا باید در جمله قبلی به صورت شفاف یک She معرفی کرده باشیم تا her به آن برگردد. این اتفاق برای ما Coherence ایجاد می کند. اما اگر چند She معرفی کرده باشیم و در اینجا her نیاوریم مثلا him بیاوریم، همه چیز به هم می ریزد و مخاطب گیج می شود که چه اتفاقی افتاد!؟

 

مورد چهارم: Avoiding repetitive information

یکی از چیزهایی که Coherence را خراب می کند دادن اطلاعات تکراری است. اطلاعات باید به جا و مناسب ارائه شوند. اگر قرار بر تکرار اطلاعات باشد، باید دلیل خاصی داشته باشید. این اطلاعات تکراری نباید مخاطب را گیج یا خسته کند. همه ی این ها بر روی Coherence & Cohesion شما تاثیر گذار هستند.

 

امتیاز شما به این مطلب
https://exiracademy.org/?p=23374
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد معیار CC در ارزیابی رایتینگ آیلتس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.