دوستان عزیز در این مقاله اکسیری میخوایم انواع و اقسام جمله در زبان انگلیسی رو براتون توضیح بدیم. همونطور که احتمالا می دونید، ما در انگلیسی چهار مدل جمله داریم: جمله ساده، جمله مرکب، جمله پیچیده و جمله مرکبِ پیچیده.
بسیار خب با جمله ساده در انگلیسی شروع می کنیم.
تعریف جمله ساده در زبان انگلیسی
یه جمله ساده میشه یه دونه IC، اگه نمی دونید clause چیه و IC چیه، باید قطعا اکسیر تعریف phrase و clause رو تماشا کنید، مقاله ش رو بخونید یا پادکستش رو گوش کنید (عبارت، بند و جمله). خب پس جمله ساده می شه یک IC. مثال:
Human beings are changing.
یادتون نره ما جمله رو از روی کلاز تعریف میکنیم. خیلی وقتا از یکی میپرسیم کلاز چیه، میگه کلاز یه جمله ای که… . نه این اشتباهه. کلاز تعریف خودش رو داره و از روی جمله تعریف نمیشه. جمله رو اما از روی کلاز تعریف میکنیم. پس جمله ساده میشه یه دونه IC یا کلاز مستقل. حالا بیاییم به این مثال دقت کنیم.
Human beings change are more and more.
این در واقع همچنان یک جمله ساده هست اما فعل ما در اینجا مرکبه؛ یعنی 2 تا فعل داریم.
توی این یکی مثال، ما دو فاعل داریم:
Animals and humans act the same in especial circumstances.
پس ممکنه فاعل و فعل صرف شون طبق تعریف clause مرکب باشه اما در این واقعیت که جمله همچنان یک جمله ساده س تغییری ایجاد نمی کنه.
تعریف جمله مرکب در زبان انگلیسی
خب جمله بعدی، جمله Compound یا جمله مرکب هست. همونطور که از اسمش معلومه، مرکب ینی ترکیب دو تا چیز که جنس یکسان دارند؛ پس قاعدتا ما دو تا dc رو نمیتونیم ترکیب کنیم چون جفتشون ناقص اند. پس چیکار میشه کرد؟ باید تعدادی IC با هم ترکیب بشه تا جمله مرکب بده.
خب، اما سوال اینجاست که ما این دوتا IC رو چطور به همدیگه وصل کنیم؟
راه اول، استفاده از نقطه ویرگول هست (Semi-colon)
اما فقط به این شرط که خواننده بتونه درک کنه رابطه این دوتا کلاز چیه. مثلا اگر بین این دو تناقض باشه، شما نمیتونید دو جمله رو با semicolon بهم وصل بکنید.
The piston engines pollute the air; the electrical ones do not.
این جا به شکلی نوشته شده که مشخصه موتورهای پیستونی هوارو آلوده می کنن، الکتریکی ها هوا رو آلوده نمی کنن. و این کنتراست به شکلی از معناش میتونه به مخاطب انتقال پیدا کنه.
اما یه موقع هایی این اتفاق نمیوفته. این به قلم نویسندگی شما برمیگرده. خوب دقت کنید که نقطه ویرگول رو جای درست استفاده کنید. معمولا نویسنده ها اصلا semicolon استفاده نمیکنن. سمیکالن جایی میاد که جمله تموم شده اما نویسنده نمیخواد جمله ش را تموم بکنه. سعی کنید توی ریدینگ هاتون مقاله های آکادمیک که میخونید دقت کنید ببنید نویسنده های حرفه ای از سمیکالن کجاها استفاده می کنند و ازشون ایده بگیرید.
راه دوم، استفاده از کلمات ربط Coordinator هست.
اما راه دوم راه بسیار متداولی هست و شما در همون سطوح مبتدی زبان یاد می گیرد و ناخودآگاه ازش استفاده می کنید، استفاده از یک کلمه ربط Coordinator هست. این کلمات عبارتند از:
Coordinators: FANBOYS: For And Nor But Or Yet So
ما یک اکسیر اختصاصی برای این کلمات داریم و اونارو براتون به طور کامل توضیح دادیم. مقاله کلمات ربط همپایه Coordinator رو ببینید.
خب مثالش:
It is sunny yet the weather is cold.
ینی هوا آفتابیه ولی هنوز سرده. کلمه Yet یکی از اون کلماتِ coordinator هست.
نکته مهم: قبل از این کلمات ربط، ویرگول دلبخواهی هست؛ یعنی نویسنده اگر بخواد خواننده اینجا مکث کوتاهی بکنه، ویرگول میذاره و اگر نخواد مکث بکنه، ویرگول رو نمیذاره. البته در این مورد ایده های مختلفی هست مثلا شما میایید کتاب Academic Writing Longman رو چک میکنید و می بینید که ویرگول دلبخواهی هست. بعد یک کتاب دیگه داره به اسم communicate what you mean که در اونجا اومده اگر IC ها کوتاه باشن نباید ویرگول گذاشته بشه. دیکشنری اکسفورد رو چک میکنیم و و و … میتونه حالت های مختلفی داشته باشه.
این چیزی که اینجا بهتون گفتم قبل از coordinator ویرگول میاد طبق کتاب Academic Writing Longman هست و درسته.
راه دوم، استفاده از کلمات ربط Conjunctive Adverb هست.
که شما میتونید دو تا IC رو با استفاده از یک conjunctive adverbs به هم دیگه وصل کنید. این کلمات در دسته های مختلفی هستند و به شکل های مختلفی میان و اطلاعات رو بهم ربط میدن؛ حالا میتونه نتیجه باشه، اضافه کردن باشه یا مثال زدن باشه.
در اینجا، یک مثالcontrast یا opposition آوردیم.
Letting them retire in earlier ages is a constructive idea; however, it is not an absolutely flawless scheme.
دقت کنید که برای ساختن یک جمله مرکب، قبل از Conjunctive Adverb، یه نقطه ویرگول و بعدش یه دونه ویرگول میاد و اجباری هم هست. ما میتونیم سمیکالن رو برداریم و نقطه بذاریم و اینجوری میشه دو تا جمله ساده؛ اما اگر بخواییم جمله مرکب بشه، قاعدتا باید قبلش سمیکالن باشه.
پس ما سه تا راه برای ساخت یک جمله مرکب به شما آموزش دادیم. کلمات ربط Conjunctive Adverb ها نباشید. ما برای هر کدوم یک اکسیر داریم که کاملا تک تک شون رو توضیح دادیم. مقاله کلمات همپایه ساز Conjunctive Adverb رو ببینید.
تعریف جمله پیچیده در زبان انگلیسی
اما دسته سوم جملات در زبان انگلیسی، جمالات Complex یا پیچیده هستن و همونطور که از اسمشون مشخص هست، ترکیبی از اجزایی هست که با همدیگه فرق دارن و محصول نهاییشون یک چیز متفاوتیه. پس ما قراره یک IC و یک DC رو باهم ترکیب کنیم. جمله پیچیده
برای ساخت یکجمله پیچیده، قبلا هم گفتیم که شما نیاز به یک Subordinator یا داغ بردگی دارید که ابتدای یک کلاز میاد و اون رو DC یا وابسته می کنه و معناش رو ناقص می کنه و بعد به همراه یه IC می تونه معنای کاملی پیدا بکنه. کلمات Subordinator در سه دسته تقسیم می شن:
Adverb Clause Subordinators,
Adjective Clause Subordinators,
Noun Clause Subordinators.
دسته وابسته سازهای قیدی – Adverb Clause
مثال ادورب کلازش رو ببنید و بعد میخوام توضیح بدم که چرا بهش میگیم ادورب کلاز و چرا قیدی هست.
After they married, she developed depression.
ببینید ما جای دی سی اینجا یا after they married، میتونیم یک کلمه، ینی یک قید بزاریم. بخاطر همین بهش میگیم ادورب کلاز چون نقش ش در جمله قیدیه. مثلا بزاریم last month ینی ماه گذشته یا yesterday یا حالا هر قید زمانیه دیگه ای. حالا خود ادورب ها 8 دسته ان ینی زمان و مکان و غیره که توی اکسیر به تفصیل در موردش صحبت می کنیم. حالا شما درک میکنین که چرا بهش میگیم ادروب کلاز چون نقش قیدی داره.
دسته وابسته سازهای موصولی – Adjective Clause
I do not like the girl whom my brother is with.
چرا ادجکتیو کلازه چون whom my brother is with، صفتی هست برای the girl. چه دختری؟ آن دختری که برادرم با او دوست است. می تونستیم هر صفت دیگه ای بذاریم، مثلا بگیم that fat girl.
دسته وابسته سازهای اسمی – Noun Clause
به این مثال دقت کنین:
She doesn’t know whether she’s left the window open.
از کلمه whether به بعد، می تونیم اسم یا ضمیر قرار بدیم. به همین خاطر، اینو بهش میگیم دسته وابسته سازهای اسمی چون نقش اسمی داره پس قاعدتا می تونه فاعل یا مفعول در جمله قرار بگیریم.
اما یک نکته ای رو یادتون باشه. در ساختن جمله پیچیده، خیلی مهمه که ویرگول رو در جای درستی استفاده کنیم اگر DC اول بیاد، باید ویرگول گذاشته بشه و برعکسش ویرگول نداره. یادتون باشه.
DC, IC. | IC DC.
تعریف جمله مرکب پیچیده در زبان انگلیسی
نوع چهارم جملات در زبان انگلیسی Compound Complex جمله مرکب پیچیده هستن. برای اینکه مرکب باشن، باید حداقل دو تا IC داشته باشن و برای بخش پیچیده باید یک DC اضافه می شه.
After the ceremony finished, they had a personal party; however, some not-so-distant relatives were invited as well.
پس سه تا کلار داریم دوتا دی سی و یک ای سی. بسیار خب به پایان این اکسیر میرسیم.
اما چندتا سوال براتون داریم
- تعریف یک جمله ساده چی بود؟
- اگر یک جمله ای دو تا فعل داشته باشه مثلا goes and finds همچنان جمله ما ساده اس؟
- سوال بعدی تعریف یک جمله مرکب چیه؟
- برای ساخت یک جمله مرکب چندتا راه داریم؟
- برای ساخت یک جمله پیچیده چندتا کلاز و از چه نوعی باید کنار هم بیان؟
- انواع و اقسام جمله های پیچیده چی هستن؟
- در یک جمله پیچیده، همونطور که گفتیم یک بخش دی سی هست و یک بخش ای سی، اگر دی سی اول بیاد وسط جمله بیاد ویرگول میاد یا اگر دوم بیاد و چرا؟
- برای ساخت یک جمله مرکب پیچیده چندتا کلاز و از چه نوعی باید کنار همدیگه بیان؟
- یه مثال از جمله مرکب پیچیده بدید.
سلام شما گفتید که برای ساخت جمله مرکب پیچیده دو تا IC باید داشته باشیم و یک DC ، اما بعد گفتید که پس ما تو این مثال دو تا DC داریم و یک IC ؟ 🤔
من متوجه نشدم
30
درود به شما نگار عزیز و آفرین به نکته سنجی تون.
برای ساخت جمله مرکب پیچیده، میشه از یکی از دو ترکیب زیر استفاده کرد:
DC + IC + DC
IC + IC + DC
36
Hi
Can you say about subject clause and object clause.
And say an example.
35
Dear Rana, where did you hear about that?
37
سلام خدمت شما استاد.
من و پدرم ساعت ۶ با ماشین به بازار میرویم
my father and I will go to mall by car at 6.
خب my father and i این فاعل هست میدونیم.
will go فعل کمکی و فعل هست.
الان این to mall برای ما مفعوله یا قید مکان؟؟؟
الان این by car برای ما قید حالته؟؟؟
at 6 هم قید زمانه. تمام
ممنون و منتظر جوابتون هستم
پیشاپیش متکشرم استاد.
39
دوست عزیز سلام،
هر عبارتی که با حرف اضافه شروع بشه “عبارت حرف اضافه” یا Prepositional Phrase نام داره و نقشش در جمله “مفعول حرف اضافه” هست. در فارسی ما این رو متمم می نامیم.
با جستجوی عبارت Prepositional Phrase میتونین جواب های خیلی خوبی پیدا کنین.
43
سلام
بجای the weather is cold درست تر نیست بگیم its cold ؟
46
دوست عزیز سلام،
هر دو درسته ولی موردی که شما میگین متداول تره.
42
شما که همه چی را ارجاع دادید به سایتتون. ما که نفهمیدیم چی به چیه
. اگر توضیح میزارین لطفا کامل باشه نه اینطوری که هی میگین در اکسیر ما اینطور گفتیم.
53
🙂
46